Читайте нас в соціальних мережах

Масштабні сміттєзвалища на Чортківщині: отруйні речовини забруднюють повітря, ґрунт і підземні води (ФОТО)

Четвер, 27 червня 2024 13:10
У громаді Чортківського району виявлені масштабні стихійні сміттєзвалища.

Площа сміттєзвалищ становить майже 15 тисяч квадратних метрів.

«Під час планової перевірки Іване-Пустенської сільської ради на території сіл: Залісся, Гермаківка, Пилипче, Іване-Пусте виявлено 6 місць, де систематично й незаконно складують відходи. Загальна площа засмічень становить понад 14 794 м2. Ця ситуація свідчить про неналежний контроль з боку органів місцевого самоврядування в частині земельного та природоохоронного законодавства й, зокрема, щодо управління відходами», - зазначили у Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

У зв’язку з цим, інспекція направила вимогу до Іване-Пустенської сільської ради щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на відповідних територіях.

Окрім захаращення непотребом великих площ дорогоцінної землі, сміттєзвалища завдають великої шкоди довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей.

Нагадуємо, якщо ви виявили стихійне сміттєзвалище – повідомте органи місцевого самоврядування або місцеву держадміністрацію.

Також про розміщення місць несанкціонованих сміттєзвалищ можна повідомити Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області через застосунок #ЕкоЗагроза, на поштову адресу: Шашкевича, 3, м. Тернопіль, тел. (0352) 25-95-82, або на електронну адресу: [email protected].

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ