Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі тренер хотів отримати медичні довідки для 21 спортсмена, але натрапив на хабарника у білому халаті

Вівторок, 18 червня 2024 11:29
10 500 грн за довідки про медогляд – в отриманні неправомірної вигоди підозрюють директора КНП «Тернопільський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер Тернопільської обласної ради» Костіва Ігоря Євстаховича.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру директору медичного закладу в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

"За даними слідства, до посадовця звернувся тренер комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з іншого міста з проханням отримати медичні довідки для 21 спортсмена зі статусом ВПО для допуску до змагань. Директор диспансеру пообіцяв виготовити такі документи лише за умови оплати його «послуг» у розмірі 10 500 грн, при цьому жодного огляду учасників змагань лікарі не проводили", - повідомили у прокуратурі. 

Розуміючи неправомірність дій директора медзакладу, тренер написав заяву до правоохоронців.

Вони задокументували факт одержання посадовцем спочатку 3000 грн, а далі – 7500 грн неправомірної вигоди й затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Триває розслідування, що здійснюють слідчі СУ ГУНП в області, за оперативного супроводу УСБУ в Тернопільській області.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, ЗМІ повідомляють про затримання на хабарі екс-депутата Тернопільської обласної ради (фото).

34176d23 088b 443f a3dc 45521a2d4d80


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ