Майбутнім абітурієнтам розповіли про вступну кампанію та актуальні професії, а також дали змогу спробувати себе у різних спеціальностях.
У дворі навчального закладу були представлені локації таких професій – штукатур, лицювальник-плиточник, маляр, сантехнік, електрогазозварник, слюсар з ремонту автомобілів, кухар, офіціант, бармен, пекар, кондитер.
В училищі щорічно навчаються понад шість сотень здобувачів освіти.
– З початком повномасштабної війни змінилося одне – всі робітничі професії стали більш затребуваними. Офіціант, бармен, майстер ресторанного обслуговування, пекар, кондитер – це те, що вічне і завжди затребуване. Попри це, особливу увагу абітурієнти та роботодавці приділяють розвитку будівельних спеціальностей, – розповіла директорка Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі Марія Чашка.
Удосконалена матеріально-технічна база училища допомагає випускникам швидко знайти роботу.
– Тут є великі виробничі майданчики, де учні отримують хороші практичні навички. Це суттєва перевага в порівнянні з іншими навчальними закладами, які готують таких самих спеціалістів, – зазначила менеджерка з управляння персоналу мережі «Фабрика піци» Галина Мотиль.
Окрім навчання, училище забезпечує учнів безкоштовним гуртожитком, а також триразовим харчуванням щоденно.
http://ternopoliany.te.ua/zhittya/92173-maisterklasy-ta-chastuvannia-u-tvpu-restorannoho-servisu-i-torhivli-vidbuvsia-den-vidkrytykh-dverei-fotoreportazh#sigProId988f955c7c