Поки ж навіть не йдеться про його закриття.
Обурені клієнти показали хачапурі «з сюрпризом» пекарю та власниці харчівні, проте ті, хоч і вибачилися, продовжували продавати випічку відвідувачам. Як пізніше пояснили журналістам працівники «Арагві», вони не розуміють, як хробак опинився всередині, та ще й виявився живим після випікання в печі. Чудо це, чи звичайний процес дозрівання яєць мух під тиском високих температур мала б розбиратися санстанція, проте, не все так просто…
Як пояснили в санепідеміологічній службі Тернополя, провести перевірку на предмет виявлення порушень вони можуть лише з дозволу Кабінету міністрів України. Справа в тому, що зараз діє мораторій і планові перевірки малого бізнесу призупинені. Процедура наступна – потерпілі пишуть скаргу на ім’я головного державного санітарного лікаря міста, звідти інформацію передають у Головне управління, де пишуть заявку на Кабмін і тільки після отримання дозволу з Києва позаплановий захід «у зв’язку зі скаргою» санепідеміологи проводять. Увесь цей процес триває близько місяця часу.
Все це добре знають підприємці, які займаються схожим бізнесом. Для них місяця часу цілком достатньо, щоб виправити помилки, успішно пройти перевірку, а згодом – продовжити напрацьовану практику додавання несвіжого м’яса у випічку (як у цьому випадку. Додамо, що вищезгаданий заклад грузинської кухні вже не вперше потрапляє у скандал, його декілька разів обіцяли закрити, однак, горе-харчівня й далі функціонує, змінюючи лише місце розташування.
Коментарі