Читайте нас в соціальних мережах

Про італійські каштани Бріотті у Тернополі забули?! (фото)

Понеділок, 27 липня 2015 19:26
Італійські каштани Бріотті, на які з міського бюджету витратили 60 тис грн., сьогодні нікому не потрібні.

Поламана огорожа, бур’яни та обгоріле листя – так сьогодні виглядає італійський сорт дерев. Про це «Тернополянам» повідомляють читачі.

 «Розхвалені на початку листопада 2014 року каштани Бріотті сьогодні нікому не потрібні. Розумію, що є нелюди, які поламали огорожу, але у тому, що маленькі деревця обросли бур’янами, а  на деяких каштанах листя вигоріло вщент – винні ті, хто так їх розхвалювали. Пригадую, як чиновники тішились розповідаючи, що  італійський сорт дерев не пошкоджує каштанова міль, з якою борються в усій Україні. Та як виявляється не від молі треба було рятувати дерева, а від вашої байдужості та марнотратства», - пише на електронну скриньку «Тернополян» пан Сергій.

Нагадаємо, Бріотті – дорогий вид каштанів, який міська влада придбала за бюджетні кошти. У столиці на придбанні таких самих дерев витратили понад мільйон гривень, а після того, як вони не прижилися і всохлися у пресі розгорівся гучний скандал.

Як запевняв міський голова Тернополя, наші дерева зацвітуть рожевим, а не білим, як скандальні київські каштани: «Історія не повториться хоча б тому, що ми їх купили за реальною ціною. Вдалось купити 60 каштанів загальною вартістю 60 тисяч гривень, це разом із вартістю доставки із Польщі. На жаль, в Україні цей сорт не продають. Фірма-постачальник надає свою гарантію і зобов’язується, що каштан зацвіте рожевим цвітом».

P1260281

P1260275

P1260279

P1260273 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #4 Семен 29.07.2015, 15:36
А коментатори типу Олександра казки писати не пробували?)))))
Скарга
0 #3 Алік 28.07.2015, 10:21
Дозволю собі із Вами Сашко не погодитись. Саме каштани Бріотті стійкі до цієї хвороби.
Скарга
+2 #2 Олександр 27.07.2015, 23:24
Це була банальна піар акція мера Надула під яку ще й грошенят скосили, а зараз каштани нікому не потрібні. Згадайте тільки ще одну з багатьох піар компаній на мікрорайоні Друкжба: вздовж тротуару по вулиці Громницького попри паркан 9-ї школи Надул висадив цілу алею дубів і навіть сам власноручно закопав пару деревин. Де тепер та алея? А немає. Алею згребли грейдерами і на тому місті з грубими порушеннями усіх будівельних норм однокласник Надула Пилипчук Юрій побудував житловий будинок. А так як Надул збирається забудовувати берег озера, то каштани там тим паче не потрібні.
Скарга
+1 #1 Сашко 27.07.2015, 20:23
Може я не так вискажуть, але дерева прижились (крім двох чи трьох, що викрали). Від сусідів по дачі чув, що це не обгоріле листя а новомодна хвороба міст - бура плямистість. Що від неї страждають не тільки каштани, а і багато інших порід дерев. Жаль, але важко у місті проживати не тільки людям. Єдине погоджуюсь, що траву потрібно покосити. А патички відновлювати немає глузду, бо дебіли всерівно поламають.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ