Читайте нас в соціальних мережах

Списки на відключення вже сформовані: на Тернопільщині боржники можуть залишитися без газу

П'ятниця, 09 лютого 2024 10:05
Жителі Тернопільщини заборгували за воду і газ 87,5 мільйонів гривень.

Про це повідомили представники підприємств, які постачають ці послуги, пише "Суспільне".

За словами директора "Тернопільоблгаз збут" Володимира Цебака, заборгованість становить 37,5 мільйонів гривень без січневих нарахувань. 68 абонентів мають заборгованість більше як 20 тисяч, 286 – понад 10 тисяч гривень.

Чоловік каже, що списки боржників на відключення вже сформовані. Користувачі, які не можуть погасити весь борг одразу, можуть укласти з підприємством договір про розтермінування виплати.

"Згідно постанови № 1405 від 28 грудня, ми наразі ще нікого не подаємо на відключення. Даємо попередження. Надіємося, що люди це зрозуміють і будуть оплачувати ці борги. Якщо є в людини, наприклад, 10 тисяч гривень боргу, то ми розтермінуємо на 3 чи 4 місяці. Все залежить від того, чи людина взагалі оплачувала, яка в неї ситуація. Пеню можуть нараховувати. Це 0,01% від суми за кожен день прострочки", – розповів директор "Тернопільоблгаз збуту".

Також пеню за несплату рахунків може нараховувати "Тернопільводоканал". 

Начальник відділу розрахунків комунального підприємства Руслан Бурмас зазначив, що за водопостачання та водовідведення станом на 1 січня заборгованість становить майже 50 мільйонів.

"Споживачам, які не повністю оплатили послугу, можуть нараховувати пеню з одного боку, а з іншого – наше підприємство буде зобов’язане відновити роботу з припинення надання послуг чи то водопостачання, чи то водовідведення. Пеню нараховують за кожен день прострочення в розмірі 0,01% від суми прострочення", – наголосив комунальник.

У січні, каже Руслан Бурмас, пеню ще не нараховували. Роботу з припинення надання послуг буде відновлено з лютого місяця. Зараз формують списки з переліком боржників.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року уряд скасував мораторій на відключення комунальних послуг користувачам, які мають заборгованість з їх оплати перед постачальниками.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ