Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині відключатимуть від електропостачання боржників

Четвер, 01 лютого 2024 16:39
Наприкінці минулого року Уряд зняв мораторій на припинення електропостачання боржникам.

 

Про це йдеться у постанові від 29.12.2023 № 1405.

Тож тепер,  у разі наявності заборгованості за спожиту електричну енергію, постачальник універсальних послуг ТОВ «Тернопільелектропостач» має право на її припинення споживачу із дотриманням вимог Правил роздрібного ринку електричної енергії.

За інформацією ВАТ "Тернопільобленерго", станом на 31 січня цього року вже направлено понад трьом тисячам боржників попередження про дату припинення електропостачання, в разі не сплати боргу.

«Оператор системи розподілу ВАТ «Тернопільобленерго», на вимогу постачальника та відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, зобов’язаний провести відключення електропостачання у споживачів, які  заборгували за спожиту електроенергію», - повідомляють в обленерго.

Якщо споживача відключили за заборгованість, то для відновлення електропостачання він повинен повністю сплатити борг, пені, штрафи та відшкодувати витрати за відключення та підключення об’єкту, які зазнав електропостачальник і тільки потім оператор системи розподілу за зверненням ТОВ «Тернопільелектропостач» зможе відновити електроенергію протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів в сільській місцевості.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ