Читайте нас в соціальних мережах

Буяк і Кравець мають бути звільнені: депутатка Львівської міськради про сексистський скандал в ТНПУ

Субота, 03 лютого 2024 22:10
Богдан Буяк та Володимир Кравець Богдан Буяк та Володимир Кравець
Депутатка Львівської міської ради Оксана Маруняк заявила, що після сексистського скандалу у Тернопільському національному педагогічному універсиеті імені Гнатюка, і Володимир Кравець, який у 76 років читає лекції і нинішній ректор Богдан Буяк мають бути звільнені. 

Нагадаємо, студента ТНПУ Юлія в мережі ТікТок виставила відео та скріни лекції ексректора 76-річного Володимира Кравця, в яких педагог стверджує, що "Часто дівчата самі провокують згвалтування", "Чоловік і жінка по-різному розуміють згоду на секс" і так далі. 

У всіх адекватних людей дана інформація, як і лекція Кравця викликала обурення, крім звичайного самого Володимира Кравця і діючого ректора ТНПУ Богдана Буяка, які ж очевидно зробили винними студентів, попросивши їх - "не виносити сміття з хати". 

Про крищучий випадок розповіла депутатка Львівської міської ради Оксана Маруняк. 

Депутатка стверджує, що її заблокував Буяк і жодної реакції на скандальні ректора Кравця у ВУЗі, крім цькування самих ще студентів, немає. 

"На сторінці Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка та на сторінці ректора Богдана Буяка сьогодні я написала коментар з питаннями про цю ситуацію. На обох сторінках мене заблокували. Ну а що ж, нема чого ставити незручні питання, правда?", -відзначила Оксана Маруняк. 

За словами депутатки, за три дні ні ректор Богдан Буяк, ні хтось іще з керівництва ніяк не відреагували на цю ситуацію. Зовсім. Немає публічної позиції університету щодо лекцій Кравця. Відтак депутатка готує звернення у МОН щодо звільнення і Буяка і Кравця. 

"Пані та панове, це дно. Ми бачимо, що у навчальному закладі викладають антинаукову маячню. А коли усе вийшло на-гора, ректор не здатен навіть прокомунікувати проблему та прийняти кадрове рішення (вперто вдає, що не бачить слона в кімнаті). У мене виникає логічне питання - чи справді ці люди відповідають займаним посадам? Я думаю, що обидва мають бути звільнені. А навчальні матеріали університету потрібно побуквенно перетрясти, щоб прибрати з них шкідливі ненаукові тези. Але звісно, такі рішення приймають в Міністерстві освіти і науки України. Готую звернення в МОН. Прошу депутаток і депутатів місцевих рад та ВРУ підтримати студентство й зробити відповідні звернення. Така печерна маячня у навчальних закладах сучасної України неприпустима", - наголосила Оксана Маруняк. 

 Цікаво, що нікого з тернопільських депутатів чи навіть працівників освіти області та міста, ця ситуація зовсмі не хвилює. 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+2 #2 Григорій 04.02.2024, 08:36
Оксана Маруняк вирішила хайпнуть. Хайп (від англ. hype - "Шуміха") - агресивна і нав'язлива реклама, метою якої є формування переваг споживача. Їй, взагалі, начхати на Юлію, але потрібно показати суспільству, що вона в тренді. Сучасне суспільство само собі копає яму прискореними темпами.
До речі, колись таких "розумних" віжками на конюшні пороли.
Скарга
0 #1 Григорій 04.02.2024, 08:28
Український правопис такий дивний. Коли лунає слово "депутатка", зразу асоціація зі словом "проститутка". Одн продається за гроші, інша за шматочок влачи. Проститутка корисний член суспільтва - це вам скаже кожен мужик, а депутка - шкідливий. У неї, на відміну від проститутки, совісті немає зовсім.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ