Читайте нас в соціальних мережах

Дружина загиблого військового передала у музей на Тернопільщині картину, яку захисник намалював власноруч (фото)

Субота, 06 січня 2024 18:00
30 вересня 2023 року загинув старший навідник однієї з бойових військових частин, старший солдат Червоноокий Артем Олександрович 1990 року народження.

Ще до початку повномасштабної війни Артем влився в мистецьке об’єднання «Потік», що діє при музеї. Малювання було його захопленням.

"Роботи самобутнього художника неодноразово експонувалися на колективних виставках у картинній галереї Борщівського музею. У нас із ним було багато творчих задумів. На жаль, клята війна їх зруйнувала. Днями, до Борщівського обласного краєзнавчого музею завітала Аліна Червоноока, дружина загиблого Героя – Артема Червоноокого, жителя Скали- Подільської. Вона вирішила подарувати нам картину, написану її чоловіком "Новий світанок". Для нас це дуже цінний дарунок. Адже це не тільки мистецький твір, але й добра згадка про творчу людину", - відзначили у Борщівському обласному краєзнавчому музею. 

Артем ще до повномасштабного вторгнення вирішив пройти військову підготовку в Старичах. Згодом воював на різних напрямках. 30 вересня 2023 року Герой, захищаючи мужньо українську землю, загинув поблизу населеного пункту Галищінівка Донецької області.

Світла шана і вічна пам’ять Герою. 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар