Читайте нас в соціальних мережах

Перебуваючи під слідством, екс-податківець Бабій відкриває у Тернополі фірму з продажу преміального самогону

Четвер, 07 вересня 2023 16:44
Наприкінці серпня 2022 року Сергія Бабія, тоді ще заступника керівника ГУ ДПС у Тернопільській області правоохоронці ловлять на отриманні хабара у розмірі 5 тисяч доларів у місцевого підприємця. 

Податківця та посередника затримують, та під час затримання Сергій Бабій чинив опір і намагався втекти на власному автомобілі, при цьому він завдав травм одному із правоохоронців, намагаючись переїхати поліцейського - у чоловіка тоді зафіксували травми ніг. 

Та і це ще не все, під час обшуків у Бабія було знайдено - гроші, старовинні монети, зброю а також бойові припаси, які він зберігав без передбачених законом дозволів.

Тоді, посадовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб, та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 368, ч.3 ст.369-2, ч. 2 ст. 345 КК України), а також -  в незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових патронів (ч. 1 ст. 263 КК України).

І так з того часу пройшло вже більше року, а судових розглядів по даній справі було катма - на крайньому засіданні розглядали докази сторін у цій справі. Наступне судове засідання у цій справі заплановане на 20 вересня 2023 року - наразі у розгляді судової справи оголосили перерву. 

Та не зважаючи на це, що за рік суд так і не може зібратися, Сергій Бабій часу не гаяв, а у грудні 2022 року, тобто чотири місяці після затримання на хабарі та зберіганні зброї, відкриває у Тернополі - "Білу Гуральню" - мануфактурне підприємство, де виготовляють та продають крафтовий преміальний самогон.

"Над брендом працює досвідчена та амбітна команда поціновувачів смаку та якості. Самогон « Біла Гуральня» виготовляється за унікальною рецептурою, з використанням виключно натуральних соків та відбірного зерна жита і ячменю", - йдеться на сайті фірми. 

Зрештою, на власній сторінці у Фейсбук Сергій Бабій відзначив, що він є директором у "Білій Гуральні".

Дану інформацію підтверджують і офіційні реєстри. 

Сьогодні залишається тільки подякувати Тернопільському апеляційному суду, який залишив в силі рішення Тернопільського міськрайонного суду та під заставу в 1 мільйон гривень випустив Сергія Бабія на волю. 

Завдяки такому суддівському рішенню, Сергій Бабій, підозрюваний у хабарництві, не сидів під вартою, а перебував вдома, відтак зміг відкрити підприємство для власної наживи та споювання жителів України. 

Вартість однієї пляшки елітного самогону з підприємства екс-податківця - хабарника Сергія Бабія вартує від 340 до 360 гривень. 

"Асортимент компанії включає 4 найменування, серед яких ви знайдете бузиново-житній та бузиново-ячмінний самогони, чачу та ракію. Виробництво крафтових напоїв потребує особливої уваги і майстерності, саме тому вибагливий сучасний покупець так цінує їх. "Біла Гуральня" -це відродження давніх українських традицій самогоноваріння та культури споживання одного з найулюбленіших напоїв українців", - йдеться на сайті підприємства. 

Отже підсумуємо, наприкінці серпня Сергія Бабія затримують на отриманні хабара, а згодом звинувачують у незаконному зберіганні зброї, а також опорі працівникові поліції. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Та дякуючи судам, Сергій Бабій на волі, а не за гратами і через чотири місяці після затримання відкриває підприємство з виробництва та продажу елітного самогону. 

Минув рік з часу затримання, а судові розгляди тільки почалися. 

Наступне судове засідання по справі хабарника Бабія має відбутися у Тернопільському міськрайонному суді 20 вересня. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Григорій 08.09.2023, 13:36
Скільки ж заплатив цей тип за своє звільнення?
Скарга
0 #2 Микола 08.09.2023, 10:42
100% реклама
Скарга
0 #1 Сергій 07.09.2023, 21:07
Дякую за рекламу)
Скарга

Додати коментар