Читайте нас в соціальних мережах

У Збаражі відбудеться всеукраїнський забіг у пам'ять про загиблих військових

Четвер, 31 серпня 2023 08:49
11 вересня у Збаражі відбудеться всеукраїнський забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України".

Захід розпочнеться о 10:00 ранку на центральному стадіоні.

Музей російсько-української війни" закликає молодь та всіх охочих долучитися до події в пам'ять про захисників зі Збаражчини, які віддали найдорожче – свої життя.

Очолить забіг одна з найвідоміших спортсменок-аматорів Тернопільщини Оксана Гонта. Жінка подолала ультрамарафон в 62 кілометри в гірській місцевості і має не одну нагороду. 11 вересня вона бігтиме за друга шкільних років – Василя Телішевського.

Захисник народився 19 березня 1981 року у Збаражі. Був активним учасником Помаранчевої революції та Революції гідності. В 2014-2016 роках – був добровольцем батальйону "Айдар". Із початком повномасштабного російського вторгнення волонтерив, а згодом підписав контракт із Збройними силами України. Служив у полку "Десна". Брав участь в боях за Бучу, Ірпінь, Житомирську трасу.

Загинув 17 липня 2022 року на Харківщині. Похований 21 липня 2022 року в Збаражі.

Забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України" – щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни. Ініціаторами заходу у 2018 році стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко. Щороку подія збирає сотні бігунів, серед яких майданівці, учасники бойових дій на сході України, їхні родичі, побратими та друзі, а також патріотично налаштовані українці.

Більше деталей на Фейсбук-сторінці події.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ