Читайте нас в соціальних мережах

У соцмережі збирала спорядження і харчі окупантам: у Тернополі судитимуть кримчанку

Четвер, 17 серпня 2023 13:51
У Тернополі розглянули справу жительки Сімферополя, яка підтримувала окупантів.

Відомо, що жінка створила в одній із соцмереж групу з понад 4500 учасниками, у якій систематично розміщувала дописи щодо збору військового спорядження, медикаментів, предметів побуту для передачі представникам держави-агресора, її збройним формуванням.

«Громадянка України у квітні 2022 року добровільно, з метою завдання шкоди Україні, налагодила систематичне виготовлення харчових продуктів довготривалого терміну зберігання, ініціювала збір, військового одягу та спорядження, медикаментів, інших матеріальних ресурсів для передачі підрозділам держави-агресора, які ведуть бойові дії проти Збройних Сил України на тимчасово окупованій українській території», - повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі.

Жительку Сімферополя обвинувачують у вчиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, її збройним формуванням (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Слідчі Тернопільського управління СБУ здобули беззаперечні докази вини 49-річної жительки тимчасово окупованого Сімферополя, котра після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну добровільно ініціювала збір матеріальних ресурсів для забезпечення загарбників військовим обмундируванням, амуніцією та медикаментами.

"Оскільки обвинувачена переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, її оголошено у розшук. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до фактичної відповідальності", - зазначили в УСБУ в Тернопільській області.

 Читайте також: Бережанець, про якого варто знати: історія волонтера, який увійшов до команди Ukraїner (ФОТО)

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ