Читайте нас в соціальних мережах

Тернопілля вже сьогодні може отримати прокурора області хмельницького ставленика Пшонки

П'ятниця, 26 червня 2015 10:38
Вже сьогодні Тернопілля область може отримати головного прокурора області, який відзначився своїми діяннями на Хмельниччині за часів Януковича-Пшонки.

Як стало відомо з власних джерел, у Генеральній прокуратурі обговорюється кандидатуру певного Олександра Мартинюка.

Заступник прокурора Хмельницької  області  Мартинюк Олександр Григорович 22 серпня 2011 року був призначений колишнім генеральним прокурором Пшонкою прокурором міста Хмельницька. Відсидівшись при регіонах чотири роки в кріслі міського прокурора, Мартинюк раптово став потрібен новій владі і його 23 квітня 2015 року було призначено заступником прокурора Хмельницької області.  Тепер же Олександра Григоровича штовхають ще вище – на прокурора Тернопільської області. Ось так можна коротко описати неочікуваний злет прокурора часів Януковича, якого на Хмельниччині називають корупціонером в погонах.  Які ж такі заслуги є в Мартинюка,  що так сприяють його стрімкий кар’єрі? Чи може все-таки кандидатура майбутнього поборника корупції в нашій області виявилась дійсно бездоганною?

Та варто лишень переглянути декілька повідомлень в ЗМІ,  як ми знайдемо багато досить двозначних фактів в діяннях Мартинюка на посаді прокурора м. Хмельницький. Так, на цьому місці він корував звинувачення 19-річного сина депутата Хмельницької облради Дмитра Червонюка, який в 2013 році п'яний на смерть збив молодого чоловіка на пішохідному переході. Спочатку водія кваліфікували як свідка, а потім віпустили під заставу і поклали в лікарню. Потім із-за ряду мітингів і журналістських матеріалів у всеукраїнських ЗМІ депутатського синка все-таки взяли під варту в СІЗО. В результаті звинувачуваний все одно отримав умовний термін (4 роки). Процес мав широкий громадський резонанс. Мати водія - депутат Хмельницької облради Галина Червонюк, батько - власник цілісного майнового комплексу Рівненский льонокомбінат (Рівне) Олег Червонюк.

Інша скандальна історія стосувалася брата Мартинюка Ковтонюка Сергія Васильовича, який у м. Шепетівка незаконно (без конкурсу) взяв під аптеку цілий лікувальний корпус в районній лікарні, тоді як там катастрофічно не вистачає приміщень для лікування городян.  Працівники лікарні у скарзі в прокуратуру повідомляли, що аптека працює без жодних дозвільних документів,  що будь-які ліки відпускаються без рецептів та ще й сумнівного походження.  В заяві також йшлося про те, що жодні контролюючі служби не мають права туди заходити,  що їх просто не пускають - один дзвінок до прокурора (Мартинюка) і всі питання «позитивно» вирішені.  Ось так виглядає майбутній поборник корупціє в Тернопільській області. А чи не достатньо вже експериментів та засилання нам пшонкиних та захарченкових досвідчених корупціонерів? Досить того, що десант іногородніх перших заступників в нашій обласній прокуратурі та в обласній міліції вже приземлили! Чи може знову ж наступив час «смотрящих» в нашій області, засланих Києвом?

 

Коментарі  

0 #4 katy 19.07.2015, 16:15
C:\Users\Sveta\ Desktop
Скарга
-1 #3 Народний контроль 26.06.2015, 22:55
ЗАХІДНИЙ КВАРТАЛ
Поки Громадська рада при ОДА сумнівалася у заступнику прокурора області, він пішов на підвищення
Опубліковано:
26.06.2015
На засіданні громадської ради при ОДА 25 червня обговорили доцільність перебування на посаді заступника прокурора Хмельницької області Олександра Мартинюка.

Відповідне звернення відправили Генеральному прокурору України Віктору Шокіну.

На думку громадськості, Олександр Мартинюк своїми діями компрометує намагання теперішніх органів влади, в тому числі і органів прокуратури, повернути втрачену довіру громадян.

Член громадської ради Віталій Велиган наголосив, що про вчинки Мартинюка спілкувався не лише з прокурорами, а й з іншими працівниками прокуратури.

“Вони кажуть, що коли у людини є якісь питання по справі – вони можуть звертатись до різних прокурорів, але коли заходять до нього – після того ходять лише до нього. Після кількагодинної “коротенької наради” починаються неправомірні дії”, – підкреслив Велиган.

Разом з тим, за інформацією “Незалежного громадського порталу”, Олександра Мартинюка 25 червня призначено прокурором Тернопільської області.
Скарга
0 #2 Сергій 26.06.2015, 16:23
Люструвати по-тернопільськ и треба корупціонера в погонах.
Скарга
+1 #1 Сергій 26.06.2015, 11:55
Задрали. Може досить до нас пхати всяку шваль? Хмельниччина проти такого прокурора, а Тернопільщина що сміттєзвалище для корупціонерів?
ngp-ua.info/2015/06/21502
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ