Читайте нас в соціальних мережах

Пост про Faine Misto festival опублікований випадково і ніякого відношення до Ліни Костенко не має

Понеділок, 07 серпня 2023 08:30
У Львові відгримів міжнародний музичний фестиваль - "Файне місто", який переїхав з Тернополя у столицю лева. 

Та і цього разу не обійшлося без скандалу. 

Нагадаємо, кілька днів тому у місті Львів відбувся міжнародний музичний фестиваль, який зібрав понад 15 тисяч осіб.

Фестиваль переїхав з Тернополя до Львова, бо у файному місті заборонили його проведення через ніби то військовий стан, хоча приміром фестиваль духовної пісні у Тернополі та масову прощу у Почаєві дозволили, або ж закрили очі на ці заходи. 

Та сьогодні про те, що після завершення "Файного міста" знову трапився гучний скандал. 

Кілька днів тому на фан-сторінці відомої української письменниці та поетеси Ліни Костенко з'явився допис, який згодом видалили, що даний фестиваль є сатаністичним, а також що міський голова Львова Андрій Садовий спершу у вишиванці йде до церкви, а згодом підтримує сатаністичний фестиваль. 

Допис одразу ж підхопили здебільшого тернопільській ЗМІ. 

В той же час, під постом, організатори заходу відразу ж прокоментували, що під час фестивалю зібрали для бригади НГУ "Азов" майже 4 мільйони гривень. 

Далі на допис відреагував міський голова Львова Андрій Садовий. 

"Тік-ток “розслідувачі”, з російською вимовою, знайшли нові італійські вілли Садових. Шок. Фейкова сторінка Ліни Костенко оголосила мені “анафему”, бо не гоже і до церкви ходити, і з Файним містом справи мати. І так щодня. Рука в руці. Вигрібаємо вже 22 роки. Люблю", - відзначив Андрій Садовий, виставивши світлину з дружиною. 

І нарешті вчора, на тій же фан-сторінці Ліни Костенко з'явилося спростування та пояснення посту про сатаністичний фестиваль. 

"Коротко про останню ситуацію від засновника сторінки. Пост про Андрія Садового і Faine Misto festival опублікований випадково (особиста думка однієї із адмінок) і ніякого відношення до Ліни Костенко та цієї фан-сторінки не мають! Будь-які пости не повʼязані із творчістю Ліни Костенко, ми публікуємо через #offtop або репост. Прохання до тернопільських журналістів не маніпулювати інформацією! (Поетеса назвала фестиваль «Файне місто» - сатаністичним! Якби у поетеси була офіційна сторінка, вона логічно була б верифікована із синьою галочкою. Поетеса знає про існування сторінки ! Не один раз підписувала нам книги", - написали у фан-групі.

Як написали у групі, адмінка буде видалена за зловживання і перекручування інформації.

"Ми не фейкова сторінка Ліни Костенко, ми фан-сторінка поетеси. Сторінка, майже як за 10 років набрала мільйон підписників і неодноразово була інформаційним майданчиком для підтримки і допомоги українцям у важкі часи. Просимо вибачення в усіх, кому зробили випадково таку анти-рекламу", - зауважили  у групі. 

Додати коментар