Читайте нас в соціальних мережах

Я особисто розберуся чи взагалі було доцільно запрошувати дітей до поліції, - Сергій Зюбаненко

П'ятниця, 21 липня 2023 11:29
Сергій Зюбаненко Сергій Зюбаненко
Сергій Зюбаненко, начальник поліції Тернопільщини  пообіцяв особисто розібратися у ситуації, коли правоохоронці, вчора, 20 липня запросили неповнолітніх гімназистів у відділок для бесіди. 

Вчора, "Тернополяни" писали, що близько 20 гімназистів Української гімназії імені Івана Франка прийшли під міську раду з плакатами і виступали проти об'єднання свого закладу з технічним ліцеєм, рішення про об'єднання закладів прийняли на сесії ТМР 9 червня. 

Незрозуміло хто викликав поліцію, і 10 правоохоронців запросили гімназистів пройти у відділок. 

Ситуацію прокоментував новопризначений начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко. 

"У засобах масової інформації та соціальних мережах нагнітається ситуація щодо подій, пов’язаних з проведенням акції неповнолітніми під стінами міської ради, у четвер, 20 липня. З цього приводу хочу висловити свою думку. Насамперед, я завжди вимагаю від поліцейських діяти згідно чинного законодавства, але у кожній ситуації бувають різні обставини, які необхідно враховувати, особливо у період воєнного стану. Заголовки у деяких ЗМІ про вчорашню подію «ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ДІТЕЙ» викликають суспільний резонанс, розбурхують уяву та, звісно, формують негативне ставлення до роботи поліції, - відзначив Сергій Зюбаненко.- Наголошую, що діти були ЗАПРОШЕНІ, а не «ЗАТРИМАНІ» та «ДОСТАВЛЕНІ» до Тернопільського райуправління поліції. Мета запрошення – роз’яснити їм та їхнім батькам, які теж були присутні в клубі райуправління, порядок проведення мирних зібрань під час правового режиму воєнного стану. Усі дії зафіксовано на відео. Я особисто розберуся чи взагалі було доцільно запрошувати дітей до поліції".

Поліцейський пообіцяв особисто втрутитися у цю ситуацію, вивчити дії поліцейських та надати їм правову оцінку.

"Якщо з їхньої сторони допущено порушення, вони будуть притягнуті до відповідальності. Я готовий зустрітися за горнятком чаю чи кави з дітьми, батьками, педагогічним колективом навчального закладу та обговорити з ними цю ситуацію. На мою думку, насамперед, ми повинні чути дітей, прислухатися до них, розмовляти з ними та реагувати на їхні вчинки та вирішувати їхні проблеми, якщо не ми, то хто! І найважливіше, я вимагатиму, щоб поліція Тернопільщини, під моїм керівництвом, завжди діяла в правовому полі, служила українському народові! Слава Україні!", - наголосив Сергій Зюбаненко. 

"Тернополяни" писали, що у Тернополі до школярів Української гімназії, які прийшли з плакатами під стіни мерії, викликали поліцію (фото, відео).


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ