Читайте нас в соціальних мережах

Під стінами Архикатедрального собору у Тернополі мітинг: приїхала техніка, щоб розпочати добудову (ВІДЕО)

Четвер, 06 липня 2023 13:38
У Тернополі під стінами Архикатедрального собору зібралися обурені люди.

 

Сьогодні, 6 липня, на територію Катедрального собору заїхала будівельна техніка, щоб розпочати добудову храму.

Тернополяни намагаються зрозуміти, хто дав дозвіл на добудову історичної святині.

Нагадаємо, останніми днями тернополян шокувала новина про добудову пам'ятки архітектури - Катедрального собору УГКЦ в центрі файного міста. 

"Тернополяни" писали про це раніше: Реставрація по-тернопільськи: на Катедральному соборі, який є пам'яткою архітектури, планують добудувати ще один поверх (фото) 

Зняти нашарування радянського періоду: архітектор пояснив план реставрації Катедрального собору у Тернополі (фото)

За словами людей, перед проведенням реставрацій, реконструкцій та добудов мали б бути громадські обговорення, а не інформаційні таблички на вулиці.

За словами ресторатора Ігоря Мамуса, відбувається реконструкція під потреби церкви, але це суперечить закону, який охороняє архітектурні пам'ятки. Чоловік наголошує, що містяни не можуть бути пасивними.

На підміні понять наголошує історик Володимир Окаринський.

«По перше, тут підміна понять, це не реконструкція, це перебудова. Планується добудова. Планується добудова ще одного поверха, будівля споруджена в 18 столітті. І ми її втратимо», - підкреслив історик.

Також присутні наголошують, що не хочуть втратити унікальну будівлю святині та пропонують зупинити будівельну техніку до прийняття спільного рішення з громадськістю. Наголошують, що орієнтуються 

Детальніше про це у відео Суспільного:

 098798.jpg

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #4 Петро 08.07.2023, 06:38
Відмивання грошей!
Під час війни-це злочин.
Гроші-для фронту,для ЗСУ!
Не займайтеся дурнею.будьте людьми!
Скарга
+4 #3 Максим 06.07.2023, 18:37
А коли забудували символ Тернополя , Замок рестораном!!! Коли руйнували історичні будівлі ?Це як? чи ці питання ТАБУ уже?, пора наводити порядок НАБУ і САП і у міськ раді трішки, а не лиш страшити головка
Скарга
0 #2 Олена 06.07.2023, 17:48
Слухайте, якщо залишити позаду питання добудови історичної пам'ятки, в мене виникає ще одне питання - а будівля витримає? Вона побудована у 18ст. Чи витримають стіни собору ще один поверх? С то замість реставрації буде зворотній процес. Можу помилятись, оскільки архітектурний не закінчувала. Але знаю, що кожна будівля може витримати певну вагу.
Скарга
+1 #1 Анна 06.07.2023, 14:12
Таке враження, що УГКЦ стає не менш одіозною, ніж масковський патріарх: це ж ще треба додуматись, аби на катедрі добудовувати мансарди! :oops: А будівництво дзвіниці у Старому парку!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ