Читайте нас в соціальних мережах

Начальник патрульної поліції Тернопільщини прокоментував скандал з продажем гуманітарної допомоги (відео)

Четвер, 16 березня 2023 10:50
Богдан Шевчук, керівник патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук, керівник патрульної поліції Тернопільщини
Начальник патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук в ефірі місцевого телеканалу розповів про роботу патрульних за останніх 7 років, а також прокоментував скандал з продажем гуманітарної допомоги. 

Розпочав розмову Богдан Шевчук зі справи вже колишнього працівника патрульної Василя Дідика, якого звинуватили у продажі розвантажувально-поясних систем своїм же колегам. 

"Дійсно був такий ганебний вчинок одним із поліцейських патрульної поліції Тернопільщини. Він тривав, його документували з червня 2022 року. Ми того поліцейського звільнили по дисципліні відповідно, також  після його звільнення рішення прийняв суд - законне рішення, де визнано його винним, у тих шахрайствах з гуманітарної допомогою", - прокоментував Богдан Шевчук. 

На рахунок своєї причетності до продажу гуманітарної допомоги, керівник патрульної цю інформацію спростовує. 

"Щодо Василя Заболотного можу повідомити наступне - це поліцейський, який на даний час в ЗМІ дає інформацію, що я був причетний до того ганебного вчинку. Ну, рішення суд прийняв, законне рішення. В даному кримінальному провадженні я чи інші поліцейські не проходили, на що є відповідні перевірки, які були проведені внутрішньою безпекою Національної поліції України. Василь, він на мою думку, він таким чином хоче, чи привернути увагу до того інциденту, який вже в принципі відбувся", - відзначив поліцейський. 

Щодо звільнення Василя Заболотного на фоні скандалу про розпродаж гуманітарної допомоги керівництвом патрульної, Богдан Шевчук прокоментував, що так співпало в часі, і Заболотного звільнили не за це. 

"Він мав непоодинокі дисциплінарні стягнення, як і в 2021 році - сувору догану, в 2022 році - два стягнення, і третє стягнення - це за що його ми звільнили - 31 грудня 2022 року він мав заступити в нічну зміну, так як всі поліцейські, на забезпечення публічного порядку в місті Тернополі, він не виходить на службі, ми його за це звільнили. Тобто будь-якого відношення до всієї цієї історії цього інциденту, його звільнення не має. Конфлікт тривав більше як півроку. Його документували відповідні правоохоронні органи, є рішення суду. Ми почали 31 числа проводити службове розслідування по його не виходу на службу і 14 числом було вже дисциплінарне стягнення про його звільнення. 17 числа він дає коментар перший громадянам - активістам щодо гуманітарної допомоги і прив'язує це все до того, що його звільнили за розповсюдження цієї інформації, хоча звільнений він не за це, а звільнений за не вихід на службу", - сказав керівник патрульної. 

Богдан Шевчук відзначив, що гуманітарну допомогу їм справді передавали громадяни, правда вона була б\у і її роздавали своїм же працівникам, а також колегам з інших регіонів.

"Нам громадяни під час повномасштабного вторнення надавали гуманітарну допомогу, це були речі не нові, це були речі беушні. Ми цю допомогу розприділяли, і я навіть з іншими колегами її передавали в інші області, де цього потребували - це Харківська область і Запорізький напрямок, і Миколаївська область. Також ці всі речі, які там проговорює Василь, ми давали нашим поліцейським, які вони їх в тому числі повертали, вони в нас є на обліку в принципі", - підсумував Богдан Шевчук. 

"Тернополянам" уже колишній працівник патрульної, якого звільнили 2 березня, Василь Заболотний пояснив, що 31 грудня 2022 року не вийшов на роботу, бо це вже була четверта зміна підряд та у нього була довідка від лікаря. 

"У мене тоді це була четверта зміна підряд, я тоді приніс довідку від лікаря, на що мені сказали, що така довідка не підходить і все. Тобто раніше підходила, а тепер ні", - відзначив Василь Заболотний. 

Детальніше у відео TV-4 

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що Тепловізори по 2 тисячі доларів, пістолети по 700: керівництво патрульної поліції Тернопільщини звинувачують у продажі гуманітарної допомоги.

Поліцейського, який розповів про розкрадання гуманітарної допомоги керівництвом патрульної Тернопільщини, звільнили.

У Тернополі нагородили патрульних, яких підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги.

Коментарі  

0 #2 Григорій 16.03.2023, 15:12
Кому война, а кому мать родна. Це про тернопільських патрульних. Чому досі не на фронті? Хлоп здоровий, мов той віл, а відсиджується в тилу.
Скарга
0 #1 Правда 16.03.2023, 13:38
Диму без вогню не буває, а те що доказати простому смертному правду в наш час не можливо, а також репресивна машина змітає все на своєму шляху і якщо розкрутити добре то випливуть факти серйозніші так як ВСУ картопля, яйці, яблука та інше.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ