Читайте нас в соціальних мережах

У Кременецькому ботсаду з'явилося нове творіння відомого різьбяра (фото)

Вівторок, 04 жовтня 2022 21:13
Галерея просто неба "Відкритий портал", яка є родзинкою Кременецького ботанічного саду, поповнилась новим експонатом.

Відомий художник та різьбяр Василь Петровський створив скульптуру ворона на пні зрізаного дерева.

Задумом митця було показати, що ми більше цінуємо те, що втратили: мир, спокій, звичний ритм життя.

"Скульптура розміщена на пні зрізаного дерева як символ того, що, втративши щось, ми одночасно щось здобуваємо…У Європі ворони-стерв’ятники здавна пов’язані з війною, смертю, запустінням.

Одночасно їх вважають символами хаосу і тьми, що передують світлу творіння. Адже найтемніша пора ночі – перед світанком. На контрасті ворон також є символом мудрості та довголіття", розповіли на Фейсбук-сторінці ботсаду.

Нагадаємо, Василь Петровський відомий тим, що дає друге життя старим аварійним деревам, перетворюючи їх на витвір мистецтва. 

Його життєвий шлях  розпочався на Рівненщині. Він народився 4 квітня 1976 року у селі Кисоричі. Освіту здобув у Кременецькому педагогічному коледжі та Прикарпатському університеті. Згодом майстер відправився за кордон. Працював над оформленням найбільшого у світі парку розваг "Europa Park" в Німеччині.

Зараз творець живе у Кременці та прикрашає місто своєю творчістю. Різьбяр створив багато фігур для Кременецького ботанічного саду, серед яких ландшафтна скульптура "Трон природи", яка отримала перше місце в міжнародному конкурсі "Golden Time Talent" у 2021 році.

Фото: Кременецький ботанічний сад

310435402_408559258114108_1515886897272501351_n.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ