Читайте нас в соціальних мережах

Помирав у страшних муках: у Тернополі розслідують вбивство собаки

Неділя, 02 жовтня 2022 21:30
У нестерпних муках через отруєння помер безпритульний собака у Тернополі.

За зверненням щодо імовірного вбивства безпритульного собаки на вулиці Білогірській, 18 м. уже відкрито кримінальне провадження за ст. 299 ККУ, відомості внесені в Єдиний Реєстр Досудових Розслідувань.

Про це розповіла волонтерка-активістка UAnimals Людмила Чеховська.

Жінка наголосила, що разом з іншими зоозахисниками чекають висновку експертизи, а також всебічного і справедливого розслідування від поліції Тернопільської області для встановлення обставин і винних осіб, а також направлення справи до суду.

«Тернополяни, якщо вам щось відомо щодо особи чи подій 24 вересня, котрі могли призвести до передчасної смерті у нестерпних муках місцевого собаки Шаріка – просимо звертатись у приват або одразу до поліції», - зазначила Людмила Чеховська. – Зло має бути покараним, тому що непокаране зло призводить до моральної деградації суспільства і вседозволеності, якій не місце у європейській гуманній Україні!».

Нагадаємо, у суботу, 24 вересня, волонтери звернулись до працівників поліції щодо імовірного вбивства собаки шляхом отруєння невідомою особою на вул. Білогірській, 18.

На отруєння собаки вказувала смерть тварини у муках із типовими симптомами отруєння і те, що свідки бачили собаку незадовго до випадку абсолютно здоровою і активною.

«Зазначимо, що напередодні події у чаті ОСББ Білогірська, 18, публікувались погрози щодо місцевих безпритульних собак від окремих мешканців будинку. Згодом погрози, вже по відношенню до людей, були після приїзду поліції! Випадок має ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 299 Кримінального Кодексу України, втім того дня на виклик поліції приїхала лише патрульна поліція, а слідчо-оперативної групи не відправили, спочатку мотивуючи тим, що вони на виклику, що звісно буває, але згодом пояснювали це тим, що невідомо чи це було вбивство. Наступного дня на місце події таки прибула слідчо-оперативна група і важливо зазначити, спрацювали хлопці дуже відповідально і професійно, за що їм окрема подяка, зробили огляд та фотофіксацію місця події, тіла тварини, опитали свідків та інше», - розповіла активістка.

 

310047663_10217543010886822_1007699887429589642_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар