Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині судили лікаря та колишнього працівника рибохорони, яких зловили на браконьєрстві

П'ятниця, 19 серпня 2022 12:00
на фото Володимир Мащак на фото Володимир Мащак
Вирок отримали - сімейний лікар Байковецької громади та колишній працівник рибохорони, яких у квітні минулого року зловили на браконьєрстві на території Івачівського водосховища. 

Мова йде про колишнього  працівника рибохорони Тернопільщини та інспектора Головрибводу України у Західному регіоні - Богдана Кочія та його товариша - сімейного лікаря Байковецької ОТГ Мащака Володимира. 

Слідство встановило, що 30 квітня 2021 року на території Івачівського водосховища, біля села Чернихів, у межах гідрологічного заказника Серетський, представники ГО "Скеля" побачили, як двоє чоловіків в період нересту, професійно виставляли сітки на водоймі. 

Громадські активісти затримали браконьєрів, викликали поліцію, вилучили сітки та вилов. 

Тоді у браконьєрські сітки, загальною довжиною 200 метрів потрапило близько 20 кілограм риби - 9 одиниць карася золотого - червонокнижного, одна щука з ікрою, шість линів та більше 20 карасів сріблястих.

А порушниками виявилися - колишній працівник рибохорони Богдан Кочій, якого уже не вперше зловили на браконьєрстві та його друг - сімейний лікар Володимир Мащак. 

У поліції вилучили 20 кілограм риби, 200 метрів сітки та човен, і відкрили провадження за статтею 249 ККУ.

Майже рік тривали судові баталії навколо даної справи і ось двом браконьєрам таки оголосили вирок. 

Мащака та Кочія визнали винними у даному злочині та присудили по 17 тисяч гривень штрафу, а також порушники мають сплатити по 8581 гривні  21 копійці процесуальних витрат. 

Відтак, рибаки заплатили по 25 тисяч 581 гривні 21 копійці за браконьєрство у нерестовий період на Івачівському водосховищі. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ