Читайте нас в соціальних мережах

Сімейного лікаря Байковецької громади зловили на браконьєрстві в Івачеві (фото, відео)

Четвер, 06 травня 2021 18:00
На Івачівському водосховищі поблизу селя Глядки та Чернихів нещодавно зловили двох браконьєрів, що в період нересту виловлювали рибу стіками.

Тернополяни писали про цей випадок. Одним із браконьєрів виявився у минулому працівник рибохорони Тернопільщини та інспектор Головрибводу України у Західному регіоні - Богдан Кочій. 

Але і це ще не все, як з'ясувалося 5 років тому, Богдана Кочія затримали на Тернопільському ставі за незаконне виловлення риби - тоді у браконьєрські сітки на Тернопільському ставу потрапило 32 кг риби. У той час Богдан Кочій працював охоронцем на станції, де стоять катери, і до нього  тієї ночі прийшли двоє друзів.

Та днями активісти з'ясували особу і другого браконьєра - це сімейний лікар Байковецької ОТГ Мащак Володимир Іванович, який обслуговує жителів сіл - Гаї-Гречинські, Курники, Лозова, Стегниківці, Шляхтинці.

"Порушників затримали «на гарячому», а саме під час виставлення сіток у воду. Ними виявилися: колишній інспектор «Тернопільрибоохорони» та «Головрибводу України» Кочій Богдан, який попався не вперше та сімейний лікар Байковецької ОТГ - Мащак Володимир, - розповів Андрій Об'єщик, представник ГО "Скеля". - Більше того, з'ясувалося, що дружина Володимира Мащака - Мащак Надія Василівна працює головним спеціалістом служби управління персоналом Тернопільської районної державної адміністрації". 

За даним фактом Тернопільське районне управління поліції внесено відомості до ЄРДР за ст.249 КК України.

Складено 4 протоколи за ч.4 ст.85 та ст.91 КУпАП.

У коментарях Тернополянам, сімейний лікар Володимир Мащак відзначив, що він не займався браконьєрством, а плавав. 

"Я плавав, а не займався браконьєрством, у мене є складений протокол про це, - зауважив Володимир Мащак". 

 

♻️ Громадський рейд у Страсну п‘ятницю! В ніч з 30 квітня на 1 травня 2021 року представниками ГО Протидія корупції та...

Опубліковано Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" Понеділок, 3 травня 2021 р.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ