Читайте нас в соціальних мережах

"Батьки мають право обрати будь-яку форму навчання", – очільниця управління освіти Тернопільщини

Четвер, 18 серпня 2022 11:45
1 вересня на Тернопільщині розпочнеться новий навчальний рік.

Батьки хвилюються, чи безпечно буде дітям у школах через агресію рф. Частина з них навпаки проти дистанційного навчання та виступає за очну форму.

Як відбуватиметься освітній процес в умовах війни розповіла начальниця управління освіти обласної державної адміністрації Ольга Хома. За її словами, більшість громад активно працюють над покращенням приміщень цивільного захисту у навчальних закладах.

Вона наголошує, що рішення формат освітнього процесу буде приймати місцевий орган влади за погодженням ОВА. Водночас дозволятимуть працювати лише тим школам, які пройдуть перевірку Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"ОВА погоджує лише ті подання, де акт про готовність підписаний представником ДСНС. Батьки мають право обрати будь-яку форму навчання для дитини. Керівник навчального закладу не може відмовити батькам у наданні освітніх послуг за будь-якою формою навчання для їхньої дитини. Хочу зазначити що для якісного освітнього процесу у закладі освіти має бути конструктивний діалог між адміністрацією закладу та батьками", – зазначила Ольга Хома.

Начальниця управління освіти додала, що деякі громади, вирішили працювати лише на "дистанційці". А ще наголосила, що формат навчання залежатиме від того, якою буде безпекова ситуація в нашій області станом на 1 вересня.

Нагадаємо, що 13 відсотків закладів освіти на Тернопільщині працюватимуть з 1 вересня виключно дистанційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн, офлайн, чи за сімейною формою: як навчатимуться школярі Тернополя з 1 вересня?

1 вересня на Тернопіллі розпочнеться навчальний рік: що варто знати

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ