Читайте нас в соціальних мережах

Голова Тернопільської райради просить підтримати петицію щодо присвоєння командиру «Карпатської Січі» - Олегу Куцину звання Героя України

Середа, 17 серпня 2022 15:00
Голова Тернопільської районної ради Віктор Козрог звернувся до усіх небайдужих з проханням підтримати петицію щодо присвоєння командиру «Карпатської Січі» - Олегу Куцину звання Героя України посмертно.

15 серпня Сусол Андрій оприлюднив петицію про присвоєння командиру "Карпатської Січі", Куцину Олегу Івановичу, звання Героя України, посмертно, а також у петиції йдеться, що варто було б назвати в його честь - 49-ий Окремий стрілецький батальйон "Карпатська Січ" імені Олега Куцина.

"Олег Куцин почав боротьбу за Українську державу в 1989 р. в одному з найскладніших країв нашої держави – на Закарпатті. Був активістом Руху, “Просвіти”, головою Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Державна самостійність України”, створеного бандерівцями-політв’язнями, згодом і заступником голови ДСУ. У тому, що сепаратистські рухи на Закарпатті не перемогли, є заслуга й Олега Куцина", - йдеться у петиції. 

24 лютого 2022 року Олег Куцин з побратимами відновив Добровольчий батальйон “ОДЧ Карпатська Січ”, який обороняв Київщину від московської навали. В тому ж батальйону служив і голова Тернопільської районної ради Вікор Козорог.

Побратими згадують про загиблого командира, як справжнього патріота України.

Олег Куцин казав: “Мені пощастило – я побачив нову когорту українських героїв, які гідно стали в один ряд з тими, про кого читав, ким захоплювався. І мав щастя формувати цю силу. Я доторкнувся до історії Визвольної боротьби і тепер можу говорити з войовничими предками на рівних”.

"Добровольчий рух під його керівництвом набирав обертів, сотні бійців увійшли в лави ЗСУ створивши добровольчий 49-й окремий стрілецький батальйон “Карпатська Січ”. Після боїв на Київщині “Карпатська Січ” тепер воює на Ізюмському напрямку. Сусіди військовослужбовці добре знають, що "Карпатська Січ" "відступає" лише вперед. У лавах підрозділу – представники більше двадцяти національностей із різних континентів. У боротьбі проти Росії ці воїни різних національностей стають українськими козаками. І все це завдяки шаленому авторитету "Кума", якому у званні молодшого лейтенанта, на передовій, Генштаб доручив створення батальйону", - відзначив Віктор Козорог. 

Підписати петицію можна за посиланням тут.

https://petition.president.gov.ua/petition/159880?fbclid=IwAR3gfq1ddatcwNylkuHS2XjlhTl6pysJjTu7DGxp6_6DSVW8hqTMfgHrXzI

До слова, Олег Іванович Куцин (псевдо: «Кум»; народився 23 листопада 1965, Івано-Франківськ — загинув - 19 червня 2022) — український громадський, політичний та військовий діяч, керівник «Легіону Свободи», член Політради Всеукраїнського об'єднання «Свобода», голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода», командир Окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» 93-ї механізованої бригади Збройних сил України, заступник голови Тячівської районної державної адміністрації (2005-2006), його двічі обирали депутатом Тячівської міської ради.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ