Читайте нас в соціальних мережах

З батьків гроші на облаштування бомбосховищ у школах Тернополя збирати не будуть, - Сергій Надал

Четвер, 07 липня 2022 16:30
фото ілюстративне фото ілюстративне
Дану інформацію сьогодні, 7 липня під час ефіру на "Ух Радіо" озвучив очільник міста Сергій Надал. 

"Є наказ Міністерства освіти, який говорить про те, що навчальний рік по всій Україні розпочинається з 1 вересня, - відзначив Сергій Надал. - Є умова Міністертсва освіти, яка говорить про те, що навчання мало би бути проходити в режимі офлайн, тобто діти мають бути безпосередньо в класах за партами, але це може відбуватися тільки в тих навчальних закладах, де у школах є відповідні сховища, або укриття". 

У Тернополі протягом двох тижнів працювала спеціальна комісія, яка перевіряла освітні заклади на наявність сховищ та їхній стан. 

"По кожній школі є схожа ситуація, де потрібно зробити - додаткову вентиляцію, забезпечити подачу води, питання каналізації, та зробити поточні ремонти, та додаткові виходи - повідомив очільник громади. - Сьогодні з бюджету на це виділено 24,5 млн грн. Так це немалі кошти, але це безпека наших дітей. Кошти ці в бюджеті є, вони будуть профінансовані. З батьків гроші збирати не потрібно. Звичайно, якщо хтось з батьків хоче зробити додатковий подарунок для школи, звичайно це буде вітатися. Але обов'язково збирати кошти з батьків не треба, тому що якщо таке відбувається інформуйте, ми будемо ці речі присікати". 

Батьки перед початком навчального року будуть вибирати, чи ходитиме дитина у школу, чи буде вчитися дистанційно, також практично в усіх школах буде позмінна форма навчання, адже рідко є сховище, яке може вмістити 500-600 учнів. 

"Одночасно у школі може знаходитися стільки учнів та вчителів, скільки може сховатися у сховищі, - наголосив Сергій Надал. - Тому ми змушені будемо робити навчання в декілька змін, в дві, а можливо і в три зміни". 

20 серпня школи та садочки у Тернополі обстежать ще раз перед початком навчального року. 

Детальніше у відео. 

 

 

Додати коментар