Читайте нас в соціальних мережах

"У нас забрали 50 відсотків прибудинкової території", - жителька Тернополя по вулиці Чорновола,13

П'ятниця, 27 травня 2022 15:15
"У нас забрали 50 відсотків прибудинкової території", - жителька Тернополя по вулиці Чорновола,13.

Пані Вікторія, співвласник багатоквартирного житлового будинку у Тернополі по вулиці Чорновола,13. За словами жінки вже два роки триває епопея, коли у їхнього будинку забирають прибудинкову територію мешканці сусіднього дому. 

"Нашому будинку по вулиці Чорновола,13 більше 100 років, спершу наш будинок разом з прибудиноковою територією були прикріплені до ПП "Залізничник", а далі будинок і територію передали на баланс ЖЕКу ПП "Східний масив", минулого року ми створили ОСББ, відтак і будинок і територію отримали саме ми, - наголосила пані Вікторія. - Ця сітка і стовпи, які були на нашій прибудиноквій території встановили ще за існування ПП "Залізничник", щоб так би мовити обгородити територію". 

"Тернополяни" писали, що  24 травня постійно діючою робочою групою спільно з управлінням муніципальної інспекції проведено демонтаж металевих стовпів та металевої сітки, які були влаштовані поруч з будинками на вул. Чорновола, 13, 15 у Тернополі.

За словами тернополянки Вікторії усе це зроблено на догоду жителів ОСББ за адресою - Богдана Хмельницького , 21 а.

"Цьому будинку - 25 років, цей дім без документів і на догоду їм, у нас вирішили забрати 50 відсотків прибудинкової території і встановити там дитячий майданчик, - зауважує тернополянка. - Ми збирали підписи у нас більшість жителів підприємці та пенсіонери, це наша прибудинкова територія, ми не хочемо тут дитячого майданчика". 

Та попри все сьогодні тут встановлюють дитячі конструкції.

"В мене є рішення суду від 15 березня 2022 року, щоб розглянути питання по земельній ділянці даній, по нашій прибудинковій території, та чомусь це рішення суду не виконується, натомість половина подвір'я перекопана і встановлюється майданчик дитячий, - зауважує Вікторія. - Більше того, що жителі сусіднього будинку по вулиці Богдана Хмельницького 21, а сахопили нашу прибудинкову територію, так вони самовільно встановили два шлагбауми і тепер, щоб проїхати до нашого будинку, потрібно просити когось з їхніх мешканців дали пульт, і так далі". 

За словами жінки, вона не знає, як діяти дальше, адже є адмінматеріали щодо незаконної зрубки дерев на прибудинковій території Чорновола,13.

"ОСББ "Добро Буд" без дозвільного документу зрізали низку дерев і відмовляються всюди від того, що це їхня робота. Всюди показують акт на видалення, але проблема в тому, що це не дозвільний документ. Я чекаю на відповідь від екологічної інспекції", - підсумувала жінка. 

Додати коментар