Читайте нас в соціальних мережах

Як стати волонтером в Україні під час війни

Субота, 23 квітня 2022 13:30
В Україні зростає кількість людей, які бажають долучитися до волонтерства і допомагати під час війни.

Лише через платформу Української Волонтерської Служби подали заявки 43,5 тисячі волонтерів, а до чатів долучилось близько 100 тисяч нових користувачів, пише Суспільне.

Як стати волонтером, правильно допомагати та не нашкодити, як законно збирати гроші, розпізнати шахраїв та що робити, коли побачили, що продають гуманітарку, —поради від досвідчених волонтерів.

Для волонтерів-початківців Українська Волонтерська Служба має декілька порад:

Робіть те, на чому ви знаєтесь. Наприклад, якщо ви вмієте готувати, — годуйте цивільних або українських військових. Добре ладнаєте з дітьми — влаштуйте заняття дітей, чиї родини покинули домівки.

Сконцентруйтесь на одному напрямку. Не беріть надміру завдань, бо це призведе до вигоряння. Пам’ятайте, що неможливо самотужки врятувати весь світ.

Спершу допомагайте тим, хто близько. Коли не знаєте, де шукати волонтерські завдання, запропонуйте допомогу сусідам, напишіть у чат будинку чи шкільний. Це буде простіше й ефективніше.

Саме так працює сусідське волонтерство. "Зараз ваш будинок — ваша головна фортеця. Ваші сусіди — союзники. Спочатку ви допомагаєте один одному, потім починаєте збирати гуманітарну допомогу або готуєте їжу для ТрО", — пояснюють у волонтерській службі.

Та додають: "Зараз кожен заклик допомогти бабусі купити хліб розлітається в сотні чатів. У результаті багато людей витрачають час і приносять 150 батонів на адресу, де у сусідній квартирі є хтось, хто міг би допомогти, якби знав про існування бабусі та її запит".


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ