Читайте нас в соціальних мережах

Офіційно! На Тернопільщині посилюють карантин та вводять обмеження помаранчевої зони (відео)

Четвер, 20 січня 2022 12:25
Через погіршення епідситуації на Тернопільщині посилюють карантин.

Сьогодні, 20 січня, в обласній державній адміністрації відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Під час зібрання голова ОДА заявив, що Тернопільщина з вчорашнього дня перебуває у помаранчевій зоні через перевищення одного з показників – коефіцієнту виявлення нових випадків.

Як зазначив Володимир Труш, хоч офіційного повідомлення від МОЗ про зміну рівнів епіднебезпеки наразі немає, на Тернопіллі починають діяти обмеження помаранчевої зони.

"Подивимось до понеділка, якщо ситуація буде критично змінюватись, зберемо ще одну ТЕБ та НС та будемо вирішувати питання щодо освіти та закладів харчування. Наразі діють всі обмеження, які передбаченні постановою на помаранчевому рівні. Не жовтого, не зеленого – помаранчевого", – сказав голова ОДА.

Що сталося? Декілька тижнів поспіль на Тернопільщині спостерігається стрімке погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус. За минулу добу епідеміологи зареєстрували 1 тисячу 144 заражень. Це найбільша цифра за весь час пандемії.

За словами епідеміолога обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Юрія Дементьєва, є дві причини зростання захворюваності: святкування новорічно-різдвяних свят та поширення на Тернопіллі нового штаму коронавірусу "Омікрон".

"Фіксуємо перевищення показників по області щодо коронавірусу, росте захворюваність серед дітей, медиків і освітян. Найгірша ситуація у Байковецькій, Білецькій, Бучацькій, Нараївській, Тернопільській та Чортківській ОТГ – там виявляється найбільше хворих", – каже Дементьєв.

Юрій Дементьєв, епідеміолог

дддд

Епідеміолог додає: найвища летальність серед населення старшого віку із супутніми патологіями – цукровим діабетом і серцево-судинними хворобами. Більшість померлих – це невакциновані люди, які пізно звертаються.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольги Ярмоленко, епідеміологічна ситуація на території області погіршилась – прослідковується динаміка до збільшення захворюваності та госпіталізації.

"У лікарнях області є 1608 місць для хворих на ковід.  На сьогодні завантажено 40,3 відсотка ліжок, реанімаційних 37%. На стаціонарному лікуванні перебуває 644 особи, з них 32 – діти. На кисневій підтримці 422 людини. Зростає кількість киснезалежних хворих, а також кількість госпіталізацій", – говорить Ярмоленко.

Директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко

ярмоленко

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол зазначив, що правоохоронці посилять контроль за дотриманням карантинних вимог.

"На території краю щодня працюють в середньому 43 рейдові групи. Для перевірки сертифікатів у поліції є 105 логістичних пристроїв. В середньому за добу рейдові групи перевіряють  понад 400 об'єктів та суб'єктів господарювання. Після сьогоднішнього засідання ця робота буде посилена", – зазначив голова Нацполіції.

Начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол

богомол 2

Як розповіла начальниця управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома, після канікул значно зросла захворюваність серед дітей. Станом на 20 січня хворіє 141 школяр. Одна громада – Підгаєцька –  повністю перейшла на дистанційну форму навчання.

Наразі не йде мова про повне припинення роботи закладів освіти, однак деякі з них самостійно приймають рішення про закриття класів, з метою недопущення поширення інфекції.

1

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ