Читайте нас в соціальних мережах

Рекорд нових випадків за весь час пандемії: Тернопільщина на порозі помаранчевої зони

Четвер, 20 січня 2022 10:59
 За індикаторними показниками Тернопільщина вже не відповідає "жовтому" рівню.

Зокрема, в області перевищений коефіцієнт виявлення. Нагадаємо, що за минулу добу на Тернопіллі підтвердили 1 тисячу 144 заражень. Це найбільше за весь час пандемії.

"Кількість хворих у 2,2 раза перевищує попередній день. Це найбільша кількість випадків, що зареєстрована за 1 день за весь період спостереження. Раніше найвищий показник був 895.

Темпи приросту захворюваності дуже високі, кількість людей, що хворіють на цей момент, складає майже 5 тисяч", – розповів епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Паничев.

За словами фахівця, зросли усі коефіцієнти, за якими оцінюється ситуація в області.

"Ми переступили 20-відсотковий бар'єр коефіцієнту виявлення. Це вже рівень помаранчевої зони. Чи віднесе Кабмін нас до помаранчевої зони поки що ми не знаємо, адже наразі перевищений лише 1 із критеріїв", – заявив епідеміолог.

У зв'язку з погіршенням ситуації, сьогодні, 20 січня, в Тернопільській ОДА відбудеться позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

До слова, крім Тернопільської, "помаранчевій" зоні відповідають Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська та Чернівецька області. Про це свідчать дані МОЗ.

Нагадаємо, що в області офіційно підтвердили циркулювання нового штаму коронавірусу "Омікрон". Саме з цим фахівці пов'язують ріст захворюваності в регіоні.

 

інд20

1
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ