Читайте нас в соціальних мережах

В Португалії оголосили надзвичайну ситуацію та змінили правила в’їзду для туристів з України

Понеділок, 06 грудня 2021 19:30
Відвідати Португалію зможуть тільки повністю вакциновані туристи. Окрім того, для в’їзду додатково потрібен негативний тест на коронавірус.

Уряд Португалії переглянув умови в’їзду після підтвердження нового штаму коронавірусу Omicron.

Відтепер для перетину кордону потрібно буде надати два документи: сертифікат вакцинації та негативний результат ПЛР-тесту, зроблений за 72 години до вильоту, або швидкого тесту на антиген, зробленого за 48 годин.

Португалія приймає сертифікати, згенеровані у додатку «Дія», з QR кодом в електронному або паперовому форматі.

Вакцини, які схвалює Португалія:

  • Janssen (COVID-19 Vaccine Janssen)
  • AstraZeneca (Vaxzevria)
  • Moderna (Spikevax)
  • Pfizer-BioNTech (Comirnaty)

Всі пасажири, які прибувають на територію континентальної Португалії повинні заповнити форму на https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card після здійснення “check-in” на рейс, на якому подорожуючі прибувають в Португалію, та до посадки в літак.

1 грудня у Португалії оголосили надзвичайну ситуацію до 20 березня 2022 року. Маски є обов’язковими в усіх приміщеннях, а також в громадському транспорті.

З 2 по 9 січня планують посилити карантинні заходи та припинити роботу розважальних закладів, змінити умови роботи готелів та закладів харчування, а також перевести місцевих на дистанційну роботу.

Слід зазначити, що умови в’їзду на Мадейру та Азорські острови поки залишились без змін. Детальні правила та правила в’їзду читайте на сайті.

Додати коментар