Читайте нас в соціальних мережах

Водій, який на Тернопільщині п’яним переїхав 8-річну дитину і втік, просив суд  про пом’якшення покарання

Середа, 27 жовтня 2021 17:24
На Тернопіллі винуватець ДТП, у якій постраждав маленький хлопчик, подав апеляцію на рішення суду першої інстанції, який призначив йому покарання — 8 років за ґратами.

Нагадаємо, йдеться про подію, що трапилась 8 липня 2020 року на Тернопільщині.

«Водій автомобіля «VOLKSWAGEN JETTA», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у с. Прошова Тернопільського району Тернопільської області скоїв наїзд на восьмилітнього хлопчика. Достовірно знаючи, що внаслідок вчиненої ним ДТП дитина перебувала в безпорадному стані, водій не надав їй жодної допомоги, залишивши на узбіччі дороги й зник з місця пригоди», — йдеться у матеріалах кримінальної справи.

Внаслідок ДТП малолітня дитина отримала численні травми, кваліфіковані як тяжкі тілесні ушкодження. Винуватцю аварії інкримінували ч. 2 ст. 286 КК та ч. 1 ст. 135 КК України.

«Підтримавши позицію публічного обвинувача, суд першої інстанції призначив винній особі покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. За судовим рішенням обвинувачений сплатить на користь потерпілих майже 700 тис грн завданої моральної шкоди. В апеляції прокурори також відстояли вирок суду першої інстанції щодо  винуватця ДТП, який збив малолітню дитину», — повідомляють в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Тож апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції без змін, а скаргу захисника обвинуваченого про пом’якшення вироку – без задоволення. Відтак, обвинувачений таки відсидить за ґратами 8 років.

Коментарі  

+1 #1 Lena 27.10.2021, 19:18
Тварь конченна,а допомогти нещасним батькам та дитинцi? Ганьба,особливо батькам,якi виховали таке бидло,в ярому немаэ нiчого святого!!!
Скарга

Додати коментар