Читайте нас в соціальних мережах

З Тернополя сьогодні не виїхала більша половина автобусів міжобласного сполучення

Четвер, 21 жовтня 2021 18:43
На тернопільському автовокзалі водії автобусів та перевізники у розпачі — багато пасажирів сьогодні не мали ані COVID-сертифікату, ані ПЛР-тесту, а без них виїзд за межі області відсьогодні заборонений.

 

Як розповідає начальниця відділу пасажирських перевезень центрального автовокзалу Тернополя Анна Юрковська, зокрема, 60% автобусів міжобласного сполучення через нові карантинні обмеження не виїхали сьогодні з Тернополя. Так на рейс не вийшли автобуси до Рівного, Львова, Хмельницького та Києва.

Водій автобуса Заліщики-Львів Іван Федишин розповідає,  що через те, що більшість пасажирів не мають сертифікатів і тестів, автобус не заповнений.

«От зараз є три пасажири до Львова, що мають тест. І якщо пасажир прийде і не матиме тесту, я його не візьму. А на пальне треба гроші», — каже водій.

Богдан Гавришко навчається та працює в Тернополі. Їде додому в Броди Львівської області. Чоловік каже, не має ні сертифіката про вакцинацію, ні ПЛР-тесту.

«За день важко поробити всі тести повністю. Держава не подбала про людей, дали рекламу, попередили про якісь новини в соцмережах, але 90 % людей сприйняли це все, як жарт», — говорить він журналістам «Суспільного».

У пасажирів автобусів, які їдуть за межі області, документи перевіряють поліцейські, представники Укртрансбезпеки, муніципальної інспекції та поліції.

«За півтори години сьогодні ми перевірили вже пасажирів чотирьох автобусів. Ситуація така, що переважно у всіх громадян є COVID -сертифікати або ПЛР-тести. Лише в однієї дівчинки, якій не було 18-ти років, тобто вона не мала ні сертифіката, ні ПЛР-тест», — говорить дільничний поліцейський Роман Дзеник.

Пасажирка Оксана Горбач їде у справах до Хмельницького. Жінка каже, що має сертифікат про вакцинацію і підтримує нові запровадження.

«Мають бути якісь правила. Ми всі знаємо, як ми себе поводимо, люди не носять маски, не зберігають дистанцію, якщо вона необхідна, тому я не думаю, що є якісь інші варіанти, щоб зупинити розповсюдження коронавірусу», — додає вона.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Саша 22.10.2021, 00:21
)))))))))))))
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ