Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині фермер виготовляє пломбір та шоколадне морозиво з козячого молока

Субота, 09 жовтня 2021 21:16
Різноманіттям морозива у холодильних камерах тернопільських супермаркетів вже нікого не здивуєш. А що, якщо це морозиво буде з натурального козячого молока?

 

Виготовленням унікального еко-морозива займається власник ферми «Веселі козенята» у селі Хомівка Тернопільської області Тарас Назар. Пломбір та шоколадне — гордість фермера. Експериментувати з їх приготуванням почав ще батько пана Тараса, а згодом вже він удосконалив рецептуру.

«Ми взагалі відмовилися від застосування для приготування морозива сухих інгредієнтів, крім цукру. За основу беремо вершки або сир», – розповідає фермер і мріє почати промислове виробництво морозива з козячого молока.

До слова, на еко-фермі «Веселі козенята» займаються виготовленням  і крафтового сиру — їх тут декілька видів. Об’єкт є привабливим і для туристів,  які нерідко заїжджають сюди. Крім кіз на фермі утримують овець та свиней. Тварин можна погладити та погодувати. Окрім того у програмі відвідин ферми «Веселі козенята» – дегустація молока, кількох видів сирів і, звичайно ж, морозива.

У господаря чимало планів щодо розвитку справи, якою горить його душа. Всіх їх він не відкриває — щоб не зурочити. Та от вже наступного року, анонсує Тарас Назар, він планує спорудити тут гостьові будиночки для своїх гостей-туристів.

Коментарі  

0 #1 Lena 09.10.2021, 21:35
Молодець!!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ