Читайте нас в соціальних мережах

Ми не хочемо Чорнобиля: жителі Комарівки вийшли на протест, бо у центрі села планують переробку вапняку (відео)

Вівторок, 05 жовтня 2021 13:00
Сьогодні, 5 жовтня, у місті Комарівка, Монастириського (Чортківського) району на території колишнього цегельного заводу, місцеві жителі вийшли на протест. 

Люди проти того, щоб на території колишнього цегельного заводу фірма ТОВ "Станіславмаксбуд", яка до речі зареєстрована у Івано-Франківській області, влаштовувала обладнання для переробки вапняку. 

Мешканці села виступили проти, адже поряд школа, житлові будинки, церква та ресторан, а територія знаходиться у центрі села, поряд також державна траса - "Тернопіль-Івано-Франківськ".

"Жодних слухань щодо того, що у селі Комарівка на території колишнього цегельного заводу мають стояти дві дробілки у нас не було, люди жодних дозволів не давали, - наголошують на зборах мешканці села Комарівка. - Жодних дозволів від будь-яких служб ми не бачили. І ми не даємо дозвіл фірмі ТОВ "Станіславмаксбуд" на те, щоб на території колишнього цегельного заводу фактично у центрі села проводити переробку вапняку". 

Люди наголосили, що не хочуть тут другого Чорнобиля.

"Ми не хочемо ні такої роботи, ні таких прибутків, ми не хочемо в себе під вікнами другого Чорнобиля, - емоційно відзначають мешканці Комарівки. - Ми категорично проти, щоб тут на цій території було виробництво - переробка вапняку".

Яким чином ТОВ "Станіславмаксбуд" отримала дозвіл на те, щоб в центрі Комарівки облаштувати устаткування з переробки вапняку пояснити взявся міський голова Монастириська Андрій Старух.

"На цьому збори оголошую закритими", - підсумовує Андрій Старух. - Жодного документа у мене немає, що тут має стояти дробілка. Готуйте звернення, запрошую на сесію. Я у відпустці, я нічого не роблю. Ми маємо рішення сесії, ми його виконуємо".

Насправді у системі публічних закупівель ми знайшли тендер на те, що у квітні цього року відбувся конкурс на передачу в оренду димохідної труби колишнього цегельного заводу фірмі ТОВ "Станіславмаксбуд" за 2 478 грн. 

Звідки взялося ще 3,8 гектарів є пояснення - фірма швиденько подала документи у земельну комісію Монастириська, депутати зібрали позачергову сесію і не розбираючись для кого і чому проголосували за виділення майже 4 гектарів у центрі Комарівки для переробки вапняку!

"Забирайте всю техніку з цієї території і тоді ми мирно розійдемося, - зауважують жителі села Комарівка. - Шукайте альтернативну ділянку, тут нічого робити ми їм не дамо". 

На зустрічі був присутній також і Назаров Владислав Валерійович, керівник ТОВ "Станіславмаксбуд", який наголосив, що готовий розглядати альтернативну ділянку, якщо вона буде економічно вигідною для роботи їхнього підприємства. 

Детальніше у відео:

 

До слова, "Тернополяни" писали, що у Комарівці люди виступили проти того, щоб у центрі села встановили обладнання з переробки вапняку. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ