Читайте нас в соціальних мережах

Дітям загиблих тернопільських військових вручили подарунки до Дня захисника України (фото)

Вівторок, 05 жовтня 2021 15:45
12 дітей загиблих учасників російсько-української війни з Тернопільщини отримали подарунки.

Серед усього: сертифікати на одяг, планшети, м’ячі, солодощі. Церемонія вручення відбулася в обласній філармонії.

Захід спільно провели Благодійний фонд "Пам'ять і любов" і Тернопільсько-Бучацька єпархія ПЦУ. Про подарунки, які вручили дітям розповів директор Благодійного фонду "Пам'ять і любов" Андрій Савчук.

"Наш фонд спільно з Тернопільсько-Бучацькою єпархією організували таку акцію для дітей батьки, яких загинули на війні, на Сході України. Ми спільно організували подарункові набори. Повністю забезпечили теплим одягом, спортивними костюмами, рюкзаками, канцелярським приладдям, планшетами, постільною білизною, дали сертифікати на одяг, для хлопців передали м’ячі. Такі акції ми будемо продовжувати і в майбутньому", - каже Андрій Савчук.

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців.

"Ті найкращі сини своїх батьків, які в російсько-українській війні положили свою душу, щоб відстояти територіальну цілісність нашої України. Жаль, що їх зараз з нами немає, ми вшановуємо їхню пам’ять на передодні Дня захисника України. Ми цінимо їхній вклад за те, що ми можемо вільно жити сьогодні під мирним небом у Тернополі. Віримо в те, що їх вклад виросте у їхніх дітях", - розповів архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон.

Отримала подарунки 15-річна Вікторія Лопацька донька військовослужбовця 128-ої бригади, який загинув 25 січня 2015 року біля села Санжарівка Донецької області.

"Це дуже приємний подарунок. Дякую усім благодійникам, всім людям, які доклали до цього свою участь. Я зараз навчаюсь у харчовому коледжі, отримала ножі, цей подарунок мені дуже потрібний, я буду практикувати різні нарізки, а також отримала планшет і сертифікат на одяг", – каже Вікторія Лопацька.

Також відбувся благодійний концерт для дітей, учасників АТО і ООС, волонтерів, духовенства. Під час концерту виступали духовенство Бучацького благочиння, чоловічий вокальний квартет "Акорд", Андрій Оленин, а також Народний артист України Іван Попович.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ