Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 79

Тридцятий день народження Олександра Капіноса на Тернопільщині вшанують вечором пам’яті

Середа, 04 березня 2015 18:24
10 березня Олександру Капіносу мало б виповнитись 30 років. Натомість батьки, рідні та друзі вшанують його пам'ять.

Зокрема в Національному лісотехнічному університеті України у Львові, де навчався Олександр Капінос, освятять меморіальну дошку. Того ж дня в університеті відбудеться вечір пам’яті, де друзі Сашка згадуватимуть активіста та читатимуть патріотичні вірші.

Також вечори пам’яті Олександра Капіноса пройдуть у його рідному селі Дунаїв та у сусідньому селі Куликів Кременецького району. Адже там активіст співав у хорі й організував гурток зі співів.

Вечір пам’яті пройде у Куликові біля пам’ятника Борцям за Волю і незалежність України. Ініціатором його створення був Сашко. Саме він попросив викарбувати на постаменті напис: «Коли я впаду, мою кров вип’є рідна земля, щоб виростити з неї траву для коня того, хто стане на моє місце».

«Хтось з рідних обов’язково поїде до Львова на відкриття меморіальної дошки, хтось залишиться вдома, аби вшанувати пам'ять Сашка разом із сільською громадою, - розповідає брат Олександра Капіноса – Сергій. – Він як ніхто хотів, що наше село розвивалось. Тому за цей рік ми намагались виконати останню волю Саші і втілити всі його плани в життя. Нам вже вдалося відкрити спортивний зал, дитячий садочок, його побратими організували літній табір. Також в пам'ять про брата в центрі села стоїть пам’ятник, а в школі відкрито кімнату-музей про події на Майдані»

Олександр Капінос на Євромайдані служив у 35-ій штурмовій сотні «Волинська Січ». 18 лютого 2014 під час атаки силовиків біля барикади поблизу Будинку профспілок отримав поранення голови від вибуху гранати. Пораненого Героя відвезли до лікарні, де йому зробили операцію. Перед операцією Олександр був при свідомості. Сказав, що в нього стріляли. Навіть тоді переконував: «Все буде добре, ми переможемо!» Боровся до останнього. Після надзвичайно важкої та тривалої операції прийшов до тями, але травма була надто складною. 19 лютого помер після 4-годинної операції в лікарні.

Вже 21 листопада 2014 року бійцю присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності

На фото пам’ятник Олександру Капіносу у селі Дунаїв 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ