Читайте нас в соціальних мережах

Зловмисників, які «тероризували» тернопільського підприємця, відправляють в Чортківське СІЗО: потерпілі щасливі (відео)

Понеділок, 27 вересня 2021 16:45
Сьогодні в Тернопільському апеляційному суді змінили міру запобіжного заходу для підозрюваних у вимаганні коштів та знищенні майна підприємця Олега Юника. Вони таки перебуватимуть під вартою.

Тернопільською окружною прокуратурою до Тернопільського міськрайонного суду були подані клопотання про тримання підозрюваних осіб під вартою, без можливості визначення їм застави. Оскільки ухвалами суду першої інстанції клопотання задоволені частково, прокуратура їх оскаржила та відстояла в апеляційному суді позицію щодо безальтернативного тримання під вартою підозрюваних осіб.

Так, суд підтримав позицію прокуратури щодо застосування запобіжних заходів у виді взяття під варту особам, підозрюваним за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України.

Як вже повідомляв раніше сайт «Тернополяни», йдеться про резонансну справу відвертого рекетирства, що мала місце літом цього року. Встановлено, що тернополянин Богдан Корильчук спільно із двома жителями інших регіонів підпалили в обласному центрі 2 точки продажу продукції місцевого підприємця Олега Юника та вимагали у нього 250 тис доларів США за припинення своїх протиправних дій, погрожуючи йому та його рідним фізичною розправою.

«Наразі триває досудове розслідування. Під час розгляду апеляційної скарги прокурора двох підозрюваних взяли під варту у залі суду, у тому числі організатора цих зухвалих злочинів. Щодо третього підозрюваного – слухання перенесли через хворобу його адвоката, проте позиція прокуратури про необхідність тримання його під вартою залишається незмінною», — кажуть в Тернопільській обласній прокуратурі.

Самі ж потерпілі зізнаються, що раді такій ухвалі, адже нарешті зможуть трішки заспокоїтись.

«Рішенням ми, безперечно, дуже задоволені.Для нас це найкращий розвиток подій. Я поясню чому. Так вони знаходитимуться під вартою і не зможуть впливати на відтягування судового процесу, що нерідко трапляється і, буває, розтягується на роки. Ми ж далі збиратимемо всі докази, з нами працюють адвокати, а далі — все залежатиме від нашої судової системи», — каже Христина Юник.

Детальніше — на відео:

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

-1 #1 Ірина 28.09.2021, 11:21
Закупіть мікрофони, щоб було зрозуміло що говорять і не вслухатись в звук машинної їзди.
Коли людина виступає на вашу камеру хоч напишіть заголовок хто це, а то взагалі не зрозуміло в кого ви інтерв’ю перше брали.
Також кореспондент перед тим як говорити - розговоріться, проговоріть скороговорку,а то деякі слова ковтаєте…
Скарга

Додати коментар