Читайте нас в соціальних мережах

Вакциновані тернополяни у випадку локдауну матимуть привілеї

Середа, 25 серпня 2021 16:23
На Тернопільщині росте кількість хворих на коронавірус, та, разом з тим, більшає і тих, хто виявляє бажання вакцинуватись. До того ж, цілком ймовірно, що у людей з ти COVID-сертифікатами скоро стане значно більше можливостей та переваг.

 

Про привілеї для вакцинованих на випадок локдауну повідомив для Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 25 серпня.

"МОЗ говорить не про пом'якшення (для вакцинованих у разі жорсткого локдауну – ред.). Будуть запроваджуватися карантинні обмеження, але для певних сфер економіки вони дозволять працювати навіть у червоному рівні епідеміологічної небезпеки у разі, якщо...

Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати COVID-сертифікат. І таких сфер багато. У Франції, у Німеччині сьогодні пропрацьовуються різні варіанти.Нам буде простіше, ми можемо брати досвід країн ЄС і США – подивитись, що спрацьовує, що не спрацьовує, щоб вибрати оптимальний варіант", — каже міністр.

Ляшко зазначив, що влада стимулюватиме певні сфери життя до вакцинації, але громадянам потрібно потурбуватися про себе і рідних – і провакцинуватися, особливо перед осіннім періодом.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ