Читайте нас в соціальних мережах

У Зборові провели реконструкцію легендарної битви Богдана Хмельницького (фоторепортаж)

Вівторок, 24 серпня 2021 12:30
22 серпня у місті Зборів, що на Тернопільщині, на території місцевого стадіону відбулася історична реконструкція легендарної битви Богдана Хмельницького.

Участь у реконструкції взяли близько 100 учасників, які прямо на стадіоні перевдягалася у тематичні костюми та вибирали стародавню зброю.

До слова, 15-16 серпня  у 1649 році українське військо під командуванням Богдана Хмельницького здобуло перемогу над польською армією під Зборовом.

15–16 серпня 1649 року відбулася Зборівська битва між українським військом на чолі з Богданом Хмельницьким і татарським військом з одного боку та польською армією під командуванням короля Яна ІІ Казимира — з другого.

Під час битви королівська армія опинилася в катастрофічному становищі, і польський король пішов на таємні переговори з кримським ханом Іслам-Гіреєм ІІІ, обіцяючи татарам велику грошову винагороду, дозвіл брати ясир і грабувати українські землі на шляху до Криму. Хан став вимагати, щоб Хмельницький припинив битву, і гетьман був змушений, попри блискучу перемогу, розпочати переговори та укласти Зборівський мирний договір (18 серпня 1649 року).

Додати коментар