Читайте нас в соціальних мережах

Варфоломій, приїдь в Україну: на Тернопільщині "московська церква" тріщить по швам

Вівторок, 17 серпня 2021 11:47
Напередодні відвідання України Вселенським Патріархом Варфоломієм попи московського патріархату розпочали кампанію з очорнення святої особи Патріарха Константинопольського, звинувачуючи його під час проповідей у розколі українського православ’я.

Зокрема, флешмоб #СТОПВАРФОЛОМЕЙ, придумав завідуючий канцелярією єпархїі РПЦвУ в Запоріжжі священик Генадій Елін.

Саме цей священник, якщо його можна так назвати 9 серпня 2021 року на своїй сторінці у Facebook закликав своїх прихожан «присоединиться к флешмобу и разместить на своей личной странице текст «Варфоломей, мы тебя не звали!». На його думку замість «них» – представників РПЦвУ – «решили, что мы, якобы, очень ждем гражданина Турции – «патриарха Варфоломея», которого от нашего имени пригласили на празднование 30-летия независимости Украины».

Та митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій не піддався впливу проросійських архієреїв РПЦ та рішуче відмовився від несправедливого засудження візиту Патріарха Варфоломія.

Більш того, вчора на знак підтримки дій Вселенського Патріарха та його майбутнього приїзду в Україну Митрополит Сергій разом із духовенством та вірянами Тернопільської Єпархії звернулися до Патріарха Варфоломія із запрошенням відвідати Тернопільщину, а також попросив благословити усіх православних України не залежно від їхньої конфесій.

22 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій і митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолять літургію у Святій Софії, про це у суботу повідомила пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ). 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ