Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільській області зросла середня зарплата: офіційні цифри

Неділя, 01 серпня 2021 17:15
У порівнянні з попереднім місяцем середня зарплата в Тернопільській області зросла більш ніж на тисячу гривень.

Про це свідчать дані Міністерства фінансів, яке оприлюднило найсвіжіші дані щодо розміру середньої зарплати по всіх регіонах країни.

Так, згідно з їхнім розрахунком, в червні середня зарплата в Україні становила 14 тис. 313 грн і в порівнянні з попереднім місяцем вона зросла на 814 грн. Найвища зарплатня була в Києві – 20 тис. 455 грн, найменша у Кропивницькій області – 11 тис. 497 грн. 

Серед усіх областей Тернопільщина посідає 18-те місце за розміром середньої зарплати з показником 12 тис. 293 грн (див. таблицю нижче). У порівнянні з попереднім вона зросла на 9,5%. Нагадаємо, що у травні цього року мешканці Тернопілля отримували 11 тис. 230 грн.

Відомості за липень Держстат ще не опублікував.

Зазначимо, що спостереження охоплює усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Довідково. Середня заробітна плата – макроекономічний показник, що обчислюється як середнє арифметичне значення заробітних плат певної групи працівників (наприклад, по підприємству, по галузі, по регіону). Розраховується, виходячи із фонду оплати праці працівників (включаючи оплату праці сумісників), премій, надвишок, винагород за підсумками роботи за рік та одноразових заохочень.

Записати07зп

Коментарі  

0 #1 Олександр 01.08.2021, 21:27
А "Кропивницька область" то де?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ