Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині відмовляються демонтувати символіку комуністичного та тоталітарного режиму

Четвер, 29 липня 2021 16:32
У Байковецькій ОТГ відмовляються демонтувати символіку комуністичного тоталітарного режиму.

30 червня депутати Тернопільської районної ради прийняли звернення до Байковецької сільської ради щодо невиконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Мова йде про демонтаж символіки комуністичного тоталітарного режиму пам’ятника Героя Радянського Союзу Пігарєва М.Г. , який десятки років знаходиться на території  ЗОШ І-ІІІ ступеня в селі Ангелівка Байковецької сільської територіальної громади Тернопільського району.

Відтак, на черговій сесії Тернопільської районної ради ми звернулися до Байковецької сільської ради з проханням демонтувати символіку комуністичного тоталітарного режиму та провести громадське обговорення із залученням фахівців з історичного та архітектурного середовищ щодо подальшої долі пам’ятника.

Натомість, у Байковецькій сільській раді повідомили, що нічого страшного немає, адже на зазначеному пам’ятнику з усіх символів тоталітарного режиму присутня тільки п’ятикутна зірка – фрагмент ордену Героя Радянського Союзу.

"Вважаю неприпустимим той факт, що на теренах Західної України мають місце символи комуністичного та тоталітарного режиму, - відзначив голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог.  - Звертаюся ще раз до керівництва Байковецької ОТГ адекватно відреагувати на звернення депутатів Тернопільської районної ради та демонтувати неприпустиму символіку."

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Йоой шо-ся робе,йой 29.07.2021, 22:53
Йолопи,а зірки на прапорах сша та євросоюзу вам очі не муляють? Займіться вже нарешті чимось корисним,бодай в хатах своїх поприбирайте,ял ики повиносьте.Боль шевики совкомозглі,тіл ьки в сорочках вишитих
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ