Читайте нас в соціальних мережах

Петриківському дитячому інтернату повернули землю вартістю понад 12 мільйонів гривень

П'ятниця, 18 червня 2021 09:00
Дитячому інтернату у Петриках повернули 10 гектарів земель сільськогосподарського призначення вартістю 12,5 млн грн.

Права дитбудинку на них поновили за втручання прокуратури.

Господарський суд Тернопільської області визнав недійсними 3 рішення сесії Петриківської сільської ради, правонаступником якої є Великоберезовицька селищна рада.

"Цими рішеннями орган місцевого самоврядування практично вилучив з користування установи Тернопільської обласної ради "Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат" 10 гектарів земель сільськогосподарського призначення вартістю 12,5 млн грн.

Зазначені землі необхідні установі для ведення підсобного господарства, організації харчування вихованців та їх трудової реабілітації. За втручання прокуратури порушені права дитячої соціальної установи поновлено", повідомили в пресслужбі прокуратури.

Якщо рішення набуде законної сили, інтернат матиме змогу завершити процедуру оформлення землекористування.

Нагадаємо, що виник Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю у 1967 році. Станом на 2020-тий рік там перебувало понад 80 підопічних з чотирьох областей України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #2 Правда 18.06.2021, 10:20
Нарешті органи прокуратури взялися за розкрадачів а особливо земельні афери, а хто роздав за невропсихологіч ною лікарнею землю яка товарного виробництва і на дану категорію накладено обмеження, а так побудоване ціле містечко. Всі ці земельні злодії повинні все повернути їхні статки повинні бути конфісковані, а вся ця гниль повинна сидіти за гратами.
Скарга
0 #1 Михайло Піговський 18.06.2021, 09:46
Нарешті прокуратура запрацювала і потрібно по всіх новообраних князьках пройтися детально, а там є що повертати державі та людям. Візьмемо для прикладу Підгороднянська сільська рада, цей новоспечений князь на піроблених документах вкрав у держави близько 25.0 гектарів землі і роздав своїм поблічникам та простих громадян більше ніж на 15.0 гектарів землі товарного виробництва і тоді порахуйте які збитки нанесено. По цій особі відкрито ряд кримінальних проваджень, а наша доблесна поліція все це кришує і потрібно заптитати органи ДБР чого так все це робиться і ніхто не наказаний.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ