За словами чоловіків, котрі працюють на складі, не покладаючи рук, за декілька місяців на фронт вони самостійно виробили та завезли більше 6000 літрових закруток. На переробку трьох свиней потрібно два дні.
- Виходячи з потреб наших бійців, м’ясо свинини, птиці чи риби разом з фасолею, чи горохом, або крупами додаємо у літрові банки, які зручно потім при потребі розігріти, - пояснюють технологію виготовлення закруток волонтери-професіонали.
Замовлень хлопці мають багато, бо працюють якісно і готують по-домашньому. Окрім закруток, перетирають також сало з часником та спеціями. Виготовляють самі також кров’яку, яку пізніше заливають смальцем у великі банки.
У цехах робота кипить, адже там постійно приносять нові продукти, серед яких і «ексклюзив» від шумчан – заготовки для узвару, лісовий чай та сухі борщики від місцевих господинь.
Усе, що бачили, активісти кременецького «Правого сектора» фіксували на фотоапарат, а все що чули «намотували на вус». Фотосвітлини із побаченим у Шумську учасники «Правого сектора» розмістили на сторінці спільноти в мережі Фейсбук.
І вже сьогодні із схожими ініціативами вони організували першу спільну зустріч у районній раді з основним активом місцевих волонтерів. Серед цікавих питань, що обговорювали учасники кременецького волонтерського руху: відправка та логістика збору допомоги по району на фронт; придбання необхідних речей за кордоном у великій кількості (Китай); пошиття та формування індивідуальних аптечок; шефство над сім'ями героїв тощо.
фото – «Правий Сектор. м. Кременець»:
http://ternopoliany.te.ua/zhittya/5928-shumski-volontery-zrobyly-dlia-frontovykiv-bilshe-6000-m-iasnykh-zakrutok-fotoreportazh#sigProId5fd38bf999



Коментарі