Читайте нас в соціальних мережах

В Тернопільській області діє онлайн-карта стихійних сміттєзвалищ, де всі охочі можуть розміщати інформацію

Середа, 02 червня 2021 12:45
Інтерактивна мапа, де міститься інформація про стихійні сміттєзвалища, працює на Тернопільщині.

За допомогою сервісу, небайдужі жителі області також можуть повідомляти про стихійні сміттєзвалища на території краю. За словами держінспекторки Тетяні Вовчук, на інтерактивній мапі кожен може побачити інформацію про сміттєзвалища. Зелений колір означає, що його ліквідували. Жовтий – звернення розглядають.

Цього року люди повідомили про 30 несанкціонованих сміттєзвалищ в області. Торік таких звернень було вдвічі більше.

"Шукаємо в інтернеті "Інтерактивна мапа" і залишаємо звернення. Ви ставите місце розташування стихійного сміттєзвалища, а також коротко описуєте, що саме вам не подобається, що потрібно прибрати. Можете записати, що ви хочете бути присутнім при розгляді даного звернення, або хочете, щоб вам надіслали відповідь в письмовому, чи в електронному зверненні", – каже Вовчук.

Інтерактивну мапу сміттєзвалищ Міністерство екології та природних ресурсів запустило у вересні 2016 року. Електронне звернення від громадян надходить обласному управлінню екології. Звідти надсилають листи в держекоінспекцію та місцевим органам самоврядування.

194999124 2816819068570032 445457163734670933 n

"В такому форматі нам приходить вже зареєстроване звернення громадянина з картографічним зображенням місця розташування. Наприклад, є точка, є координати. Ми формуємо наказ і виїжджаємо на місце стихійного сміттєзвалища та з представниками органів місцевого самоврядування розглядаємо, вислуховуємо їхні зауваження, чому вони не вжили заходів, їхні пояснення. Якщо ці пояснення не такі, що вони можуть висвітлити їхню правоту, відповідно застосовується адміністративна санкція", – розповіла Вовчук.

Нагадаємо, на сьогодні в області є майже 700 несанкціонованих сміттєзвалищ. Понад 70 виявили цього року. Про це повідомив начальник обласного управління екології Орест Сінгалевич.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ