Читайте нас в соціальних мережах

У барах Тернополя проходить «мобілізація». Чоловікам вручають «жіночі повістки»

П'ятниця, 06 лютого 2015 18:17
У барах міста Тернополя пройшла акція на підтримку мобілізації. Мова йде про вручення «жіночих повісток», чоловікам, що в час війни сидять у барі. Її організували волонтерки штабу Самооборони Майдану Тернопільщини.

Як ми зазначали напередодні акція зазнала крити зі сторони тернополян, можливо тому у ній взяло участь лише двоє дівчат.

Організаторка акції, волонтерка штабу Самооборони Майдану Тернопільщини Ліля Мусіхіна каже, що відмовитись від проведення акції вона не змогла б, адже знає, що Тернопільщина дуже патріотична область, а пасивність чоловіків під час четвертої хвилі мобілізації – це наслідки останніх подій.

«Наша область дуже патріотична. Проте зрозуміло,  коли в день ми зустрічаємо по 3, 4 а то й 6 цинків - це має наслідки. Люди просто залякані. Але нас більше немає кому захистити. Для цього і проводиться акція, щоб попросити чоловіків про захист. Немає для мужчини гіршої ганьби, ніж відвернутись від дівчини, що просить про захист», - каже волонтерка.

Активістам радили розпочати акцію з барів, що знаходять на «Бамі». Проте для початку «жіночі повістки» вручили у закладах, що знаходяться в центрі міста.

«Наші повістки особливі. На них штамп Самооборони, адреси військкоматів а на зворотній стороні напис - "захисти мене", "не пусти ворога в мій дім", "мені страшно". І номер телефону військкомату».

Окрім самих повісток волонтерки носили скриньки для збору грошей на потреби АТО.

Додамо, що акція триватиме не мише сьогодні. Її планують проводити і на вихідних.

P1220960

 P1220961

Коментарі  

+3 #1 Павло 06.02.2015, 19:24
Краще б витратили кошти не на папір і друк "повісток", а на щось необхідне для хлопців,що на передовій!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ