Читайте нас в соціальних мережах

Собаки масово розгулюють у Петриках на Тернопільщині, де 4 роки тому знайшли обкусане тіло жінки  

Понеділок, 22 лютого 2021 15:10
Деякі жителі селі Петриків, що тепер належить до Великоберезовицької громади, стурбовані через місцевих собак.

«В нових Петриках бачив вже кілька собачих весіль. Вчора на вул. Слов'янській кілька собак агресивно поводились і не давали мені перейти вулицю. Я трохи знаю як себе поводити в такій ситуації, всі мирно розійшлись. Але є діти, є люди, які можуть несвідомо спровокувати собак і станеться біда. Кілька років тому, в Петриках, собаки загризли старшу людину і відгризли їй голову, - наголосив Святослав Журовський. - Це проблема і її треба вирішувати. Окреме прохання до власників домашніх тварин: тримати їх на своїх подвір'ях і не випускати на вулиці без нагляду».

Чоловік звертається до органу місцевої влади – Великоберезовицької громади, щоб там невідкладно підписали договір з компетентною організацією, яка буде обслуговувати ОТГ в питаннях безпритульних тварин.

«Що робити з безпритульними? Закон дозволяє виловлювати безпритульних тварин, стерилізувати-вакцинувати і повертати на місце вилову. Це не повністю захищає людину від агресивної тварини, але хоча би щось. Тварина буде чіпована і вакцинована. Не варто чекати біди, треба діяти оперативно!», - підкреслив Святослав Журовський.

Також він розповів, що своє звернення направив на електронну скриньку адміністрації ОТГ.

«Є ще добрі люди, які підгодовують цих тварин біля власних помешкань чи на закинутих ділянках. Ви робите добру справу, але коли ви забуваєте нагодувати тварин, вони починають шукати їжу самостійно, часто кидаючись на людей, бо саме ці добрі люди навчили тварин, що їжа є лише у людей. Хочете подбати про тварин, робіть це в межах вашої приватної власності або за межами населеного пункту», - підсумував Святослав Журовський.

Нагадаємо, «Тернополяни» висвітлювали дану трагедію кілька років тому:

Неподалік Тернополя собаки відгризли жінці голову (фото з місця події 18+)

На Тернопільщині собаки відгризли жінці голову. У поліції назвали винних у трагедії

"Собаки не відгризали голову жінки": тернопільські волонтери звинувачують журналістів і поліцію у брехні?

* фото ілюстративне з мережі інтернет

 screen1_s.jpg

screen2_s.jpg

 

screen3_s.jpg

screen4_s.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар