Читайте нас в соціальних мережах

36-річній Тетяні Смереці з Тернопільщини безкоштовно зроблять операцію з пересадки нирки

Понеділок, 08 лютого 2021 19:30
Тернополяни неодноразово пи сали про збір коштів для 36-річної жительки області Тетяни Смереки.

16 травня, в суботу цього року 36-річній Тетяні Смереці, яка проживає у Тернополі, раптово стало погано. З рота та носа пішла кров, і свідки події викликали швидку. Спершу медики думали, що в жінки можливо коронавірус, провели тест, він показав негативний результат та згодом з'ясувалося, що у молодої жінки раптово відмовили нирки - одна повністю, інша працює на сьогодні всього на 30 відсотків.

"Після лікування лікарі повідомили, що перестали працювати обидві нирки, необхідна пересадка- розповіла Тетяна Смерека. - Три рази в тиждень я ходжу на гемодіаліз, у серпні місяці записалася у чергу на пересадку нирки від донора у Львові, чекаю на донора. На операцію необхідно 300 тисяч гривень, плюс по 15 тисяч гривень кожен місяць на препарати, які потрібно приймати після операції з пересадки, щоб нирка прижилася і не було відторгнення. Крім того, сьогодні я не можу працювати і кожен місяць витрачаю по 4-5 тисяч на відповідне лікування. Пенсія у мене 1800 гривень. Допомагають батьки, родичі, близькі друзі. Хто чим може". 

Тетяна дякує усім, хто протягом року підтримував її і фінансово і морально. 

"Днями стало відомо, що Львівська лікарня швидкої допомоги, дея с тою в черзі на трансплантацію нирки, ввійщла до пілотного проекту Міністерства охорони здоров'я України з трансплантології. Згідно з цим  усі операції з трансплантології будуть проводитися безкоштовно - за рахунок держави, - написала Тетяна Смерека. - Безмежно дякую усім, хто відгукнувся на моє прохання про збір коштів, вони мені потрібні на щоденне лікування та тривалу реабілітацію. Бажаю усім здоров'я". 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ