Читайте нас в соціальних мережах

Досудове розслідування у справі тернопільського податківця-хабарника Євгена Воробця завершать на початку наступного року

Понеділок, 30 листопада 2020 13:10
Станом на сьогодні триває досудове розслідування у провадженні, де фігурує заступник начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області Євген Воробець.

Нагадаємо, що Євгена Воробця, його сина Василя Воробця разом з другом Андрієм та ще двома спільниками, затримали 24 вересня під час отримання хабара – 40 тисяч доларів від місцевого жителя, щоб той безперешкодно займався підприємницькою діяльністю.

За словами керівника Тернопільської обласної прокуратури Андрія Миколайчука, досудове розслідування у даному провадженні ще триває.

«Строк досудового розслідування продовжено до 4 місяців. На посаді дана особа не працює, тому що ухвалою слідчого судді відсторонений від займаної посади. Він не може ходити на роботу та виконувати ті функції, які на нього покладені за посадою», - зазначив Андрій Миколайчук.

Обвинувальний акт у даному провадженні щодо вказаної особи орієнтовно скерують до суду протягом січня-лютого наступного року.

Нагадаємо, за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури затримано заступника начальника Тернопільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Тернопільській області та його сина – керівника підприємства, а також ще двох осіб за фактом вимагання (ч. 3, 4 ст. 189 КК України). Розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові.

Даним особам обрано запобіжні заходи. Зокрема, Євгену Воробцю – тримання під вартою з можливістю внести заставу розміром 1 мільйон гривень, а його сину Василю Воробцю – 420 тисяч гривень. Їхніх спільників у вимаганні триматимуть під вартою без застави.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ