Організували його з метою підвищення рівня фахової підготовки серед кухарського складу та покращення якості харчування.
За словами адміністрації колонії, це вже другий майстер-клас з організації харчування, практичних і теоретичних занять з кухарями з числа засуджених.
Ініціювали навчання адміністрація установи спільно з керівництвом ДНЗ «Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою».
Зокрема, Юлія Ліщишин – майстер виробничого навчання 2 категорії за спеціальністю «кухар-кондитер» провела заняття на тему: «Приготування прісного тіста і виробів із нього».
«Майстер класи в установах виконання покарань серед засуджених кухарів стали надзвичайно популярними. Оскільки, у засуджених змінюється уявлення про приготування їжі, смакові стандарти та відкриття нових гранів кулінарного мистецтва. Щоб приготувати страву потрібно трохи фантазії, мінімальних навичок і не обов’язково дорогі продукти» - зазначив заступник начальника з питань ресоціалізації і дотримання прав засуджених підполковник внутрішньої служби Ярослав Бойко.