Читайте нас в соціальних мережах

Три кримінальних провадження за хабарі відкрито стосовно податківців Тернопільщини

Вівторок, 10 листопада 2020 09:55
Одним з основних пріоритетів діяльності Головного управління ДПС у Тернопільській області є профілактика та упередження корупційних дій у податковій сфері. У рамках визначеного законодавством правового поля, наявних сил і засобів, у відомстві постійно проводяться заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів корупції.

Так, упродовж січня – жовтня цього року стосовно службових осіб відомства проводились перевірки щодо ймовірної причетності їх до скоєння корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень. Про це повідомили у відділі з питань запобігання та виявлення корупції податкової служби краю.

За вказаний період фахівці структурного підрозділу провели 27 таких перевірок та службових розслідувань. Відтак, матеріали щодо трьох службових осіб, у діях яких виявлено ознаки корупційних правопорушень, спрямовано до спеціально-уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції для вжиття визначених законом заходів.

Упродовж десяти місяців цього року підрозділом отримано та розглянуто 20 повідомлень щодо причетності працівників ГУ ДПС в області до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень тощо. У 6 випадках інформація не знайшла свого підтвердження. Проте, факти можливих неправомірних дій податківців, викладені у 13 повідомленнях, підтвердилися. Винних притягнули до встановленої законом відповідальності.

З початку року стосовно працівників обласного податкового відомства за матеріалами правоохоронних органів розпочато 3 кримінальні провадження.

З метою роз’яснення основних норм антикорупційного законодавства, правил етичної поведінки працівників податкової служби, реагування на провокаційні дії різних осіб тощо фахівці відділу з питань протидії та запобігання корупції ГУ ДПС в області проводять лекції, консультації тощо. Загалом, з початку цього року вони провели 395 профілактичних організаційно-роз’яснювальних заходів.

Нагадуємо, що про корупційні правопорушення, протиправні дії податківців області можна повідомити письмово на адресу: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, засобами телефонного зв’язку (контактний телефон: 0352-43-46-19), або на електронну адресу [email protected].

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ